Încă o reușită pentru Colegiul Energetic


Proiectele Erasmus+ bifează încă o realizare în agenda Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea. În urma desființării Liceului Tehnologic „Henri Coandă”, odată cu preluarea unor clase de elevi, s-a reușit și preluarea proiectului Erasmus+ Modern and activating methods in developing mathematical competences 2017-1-PL01-KA219-038468_1 care se află în cel de-al doilea an de desfășurare și are drept scop principal îmbunătățirea abilităților matematice ale elevilor participanți și identificarea celor mai bune metode de a-i ajuta să-și schimbe atitudinea față de această materie care pare uneori mult prea rigidă sau dificilă și de a le arăta acestor elevi numeroasele aplicații pe care matematica le are în viața de zi cu zi. Acest proiect are drept coordonatori o echipă de profesori inimoși de la IV Liceum Ogólnokształcące im .gen. Stanisłava Maczka din Katowice, Polonia, parteneri fiind Colegiul Energetic și Liceo Scientifico Classico E. Toricelli Somma Vesuviana din Italia.
Astfel, în săptămâna 5-11 noiembrie, s-a desfășurat cea de-a patra mobilitate din cadrul proiectului mai sus amintit – C4 – Short term exchange of grups of pupils, mobilitate în cadrul căreia o echipă de 10 elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Energetic s-a deplasat la gazdele din Katowice, Polonia, însoțită fiind de profesoara de matematică, Emilia Paraschiv și Lăcrămioara Zamfir, profesor de limba franceză. La această mobilitate a mai participat și un grup de zece eleve din Italia, precum și un grup de zece elevi din țara gazdă.

Două premii pentru elevii vâlceni

Elevii vâlceni au descoperit că matematica se găsește peste tot în jurul nostru, că ea are aplicabilitate în viața noastră de zi cu zi și că, dacă utilizăm metodele cele mai bune și mai atractive de lucru, ea poate deveni mult mai ușor de învățat. Pe lângă competențele matematice, participanții la această mobilitate au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de comunicare într-o limbă străină – respectiv în limba engleză, care este limba de comunicare a proiectului, abilitățile de relaționare și de lucru în echipă – deoarece pe toată durata mobilității au făcut parte din grupe de lucru multinaționale formate din câte doi elevi români, doi elevi polonezi și doi elevi italieni. Spiritul de competiție a fost și acesta încurajat prin participarea la concursuri de profil la care elevii noștri au reușit să și câștige o serie de premii: Sebastian Negoiță Petrușcă și Alexandru Ionuț Ionescu – locul I la concursul Katowice city game, Cătălin Mocanu și Alin Bogoslov – locul II la concursul Maths around us. Datele prezentate ne-au fost furnizate de către prof. Lăcrămioara Zamfir.