Încă o ediție a Memorialului „Octavian și Viorica Enescu”


Asociația Județeană de Atletism Vâlcea și Asociatia Club Sportiv „Proolimpic Râmnicu Vâlcea” vor organiza, în data de 6 mai, ediția a XI-a a concursului naţional intitulat Memorialul „Octavian și Viorica Enescu”. Concursul este sprijinit de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria Râmnicu Vâlcea şi mai mulți sponsori.
Manifestarea se va derula în data de 6 mai, pe stadionul Zăvoi, începând cu orele 13.30. Şedinţa tehnică va avea loc la ora 12.30, în incinta stadionului. Validările concurenților se vor face în data de 5 mai, între orele 10.00 – 12.00, telefonic la numerele 0745.047.248 sau 0774.408.637. Cei care nu fac validările nu vor mai fi primiți în concurs, foile de concurs urmând a fi afișate înainte de ședința tehnică. Probele concursului sunt: 60m, 150m (copii I și II, fete și băieți); 100m, 200m, 400m, 400mg, 800m, 3.000m, lungime (open, masculin și feminin), 100m (masters, Open, masculin și feminin). Atleţii vor participa la maxim două probe în concurs și vor avea obligatoriu numere de concurs. Copiii nu au drept de participare la probele Open.
Chetuielile de participare (transport, cazare, masă) vor fi suportate de către cluburile sportive participante. Cheltuielile de organizare vor fi suportate de DJST Vâlcea, AJA Vâlcea, Asociația Club Sportiv „Proolimpic Râmnicu Vâlcea”, taxa de participare fiind 20 lei/sportiv. Se vor acorda medalii, diplome, cupe la toate probele și premii în bani la cele mai bune performanțe din concurs. La şedinţa tehnică se vor anunța numărul și valoarea premiilor în bani. Un premiu special de 1.000 dolari se va acorda în competiția de 400 m juniori I (primul an) pentru sportivul care realizează o performanţă mai bună de 52,60s, recordul judeţului Vâlcea realizat de sportivul Popescu Mircea.

Doi oameni care au trăit pentru atletism

Viorica Enescu, maestră a sportului și antrenor emerit de atletism, s-a stins din viață la doar 60 de ani. A continuat până în ultima clipă să antreneze copiii din Râmnicu Vâlcea, alături de fiica sa, Alina Gabriela, antrenoare de atletism la rândul ei. Doamna Enescu a câștigat sute de medalii naționale ca sportivă și, apoi, antrenoare, într-o viață dedicată sportului de performanță. De când s-a dedicat antrenoratului, cea mai mare reușită a sa a fost descoperirea și lansarea în carieră a Ionelei Tîrlea, devenită vicecampioană olimpică și campioană europeană și mondială.
Octavian Enescu (1933-2006) a fost unul dintre cei mai cunoscuţi tehnicieni ai atletismului românesc, specializat în probele de sprint. „Nea Bobo”, cum îl alintau apropiaţii, a avut o carieră plină de satisfacţii, printre atletele de renume internaţional descoperite numărându-se Viorica Suică (1945 – 2015), cea care avea să-i devină ulterior soţie.