În Râmnicu Vâlcea, URMEAZĂ PATRU ZILE DE PETRECERI. Programul complet


Ziua Imnului Naţional 2021 – manifestări oficiale şi paradă festivă pe 29 iulie! Astfel poate fi descrisă ziua de debut din suita celor patru dedicate împlinirii a 173 de ani de la prima intonare a cântecului care, peste ani, urma să devină Imnul de stat al României. Actorii Teatrului Municipal „Ariel” vor oferi o reconstituire artistică a evenimentelor din acele vremuri, iar intonarea Imnului Naţional se va face cu aportul Fanfarei Judeţene „Constantin Brâncoveanu”. În cadrul evenimentului programat la ora 10.00, la Arenele „Traian” vor fi premiaţi cu sume de 3.000 de lei, respectiv de 4.000 de lei elevii școlilor din Râmnicu Vâlcea care au obţinut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat din această vară.
După încheierea şedinţei festive de la Arenele „Traian”, participanţii vor fi transportaţi cu autobuzele ETA la sediul primăriei municipiului de unde, în jurul orei 11.30, pe acorduri de fanfară, se va porni în tradiţionala paradă festivă până în Parcul Zăvoi. Nu vor lipsi momentele de la Biserica „Toţi Sfinţii” de pe Calea lui Traian, unde se va asista la slujba de sfinţire a tricolorului. Participanții vor poposi și la Casa Memorială „Anton Pann”, unde însuşi «finul Pepelei, cel isteţ ca un proverb» (cum îl numea poetul Mihai Eminescu) va saluta mulţimea prezentă în procesiune.

Punctul culminant va fi atins la Fântâna Imnului Naţional!

În jurul orei 12.00, în Parcul Zăvoi, la Fântâna Imnului Naţional, va debuta ceremonialul militar – religios dedicat acestei mari sărbători. Acesta va fi urmat de alocuţiunile oficialităţilor prezente la tribună. La final, membrii Corului „Euphonia” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, împreună cu toţi cei prezenţi, vor intona, ca în urmă cu 173 de ani, cântecul „Deşteaptă-te, române!”.

Tinerii vor avea partea lor de distracție, la Fețeni

Tot circumscris Zilelor Imnului Naţional, în perioada 30 iulie – 1 august, pe Platoul Feţeni se desfăşoară cea de-a doua ediţie a festivalului de muzică electronică „Deep Forest Fest”, derulat în baza unui sprijin financiar în valoare de 50.000 lei din partea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Administrația a pus, totodată, la dispoziţia organizatorilor, în mod gratuit, terenul în suprafaţă de 40.000 mp (viabilizat din punct de vedere al reţelelor de curent electric şi de alimentare cu apă), elemente de logistică (căsuţe de lemn) şi care asigură securitatea prin intermediul Poliţiei Locale precum şi transportul participanţilor prin suplimentarea traseelor de autobuze ETA SA. Mai multe detalii despre acest festival pot fi găsite pe www.deepforestfest.com.