În nordul județului a apărut dușmanul tăierilor haotice din păduri


• primarul orașului Brezoi militează pentru exploatarea lemnului pe picior

În Brezoi, în ultimii trei ani, s-au creat 100 de noi locuri de muncă, iar primarul Robert Schell susține că numărul nu este semnificativ, dar având în vedere că orașul nu are mari investitori, nu putem vorbi nici de un număr prea mic de joburi.
„Fiecare localitate ar trebui să aibă o putere economică să se finanțeze. Investitorii au însă nevoie și de infrastructura nece­sară. Să aibă toată infrastructura la dispoziție, să existe resurse, fie umane, fie naturale. Din păcate, Brezoi nu are foarte mulți oameni calificați. Ne bazăm pe explotarea lemnului, dar, din păcate, mi-aș dori să vorbim de explotarea lemnului pe picior. Sunt un mare dușman al tăierilor haotice din păduri. Lemnul trebuie exploatat, băgat în industrie, dar să nu dezvoltăm monoindustrializarea, așa cum era până-n 1990. Privatizarea ne-a atins și pe noi. Pădurile, terenurile, toate se află-n proprietatea cuiva, dispune de ele. S-a ajuns foarte rău; va fi o criză a terenurilor. Codul fiscal ne mai ajută, dispunând ca terenurile în paragină pot fi impozitate cu 500%. E bine în condițiile în care, până acum, lucrurile acestea nu depindeau de noi, de administrația locală. Ideea este că dacă mâine vine un investitor, îmi cere un hectar de teren pentru a construi o fabrică, a crea 100 de locuri de muncă, nu am”, a declarat, pentru ziarul nostru, edilul Robert Schell.
Alesul local din Brezoi a declarat, nu o dată, că, în opinia sa, ar fi mult mai bine dacă s-ar comasa mai multe primării.