În Duminica Rusaliilor, SUTE DE CREDINCIOȘI din toată țara au venit la sfințirea celei mai noi mănăstiri din Vâlcea


Comuna Scundu se poate mândri cu cea mai recentă podoabă monahală din tezaurul nostru județean
Un ropot de oameni și entuziasm la capătul unei săptămâni cu furtuni și ploi, așa ar putea suna propoziția-rezumat a celei mai mari sărbători de care-și va aminti mărunta comună vâlceană Scundu peste ani. Sfințirea mănăstirii din retrasul sat Crâng a mobilizat sute și sute de credincioși de toate vârstele și categoriile sociale de la București, Pitești, Alba și până la Constanța, veniți să se bucure de minunea promisă încă din urmă cu aproape un deceniu și jumătate, adică în 2007, când a fost ridicat un paraclis din lemn cu hramul Izvorul Tămăduirii, sfințit apoi cu agheasmă în 15 august 2009 de către Pcuv. Arhim. Exarh Vartolomeu Androni, starețul Mănăstirii Cozia.

Ion și Floarea Nicolae au ridicat o biserică de lemn în stil maramureșean

Devenită mănăstire abia acum cinci ani, destinația a reprezentat una dintre prioritățile Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. La îndemnul său, Ion și Floarea Nicolae au ridicat în vatra mănăstirii, pe locul unde la 3 octombrie 2016 fusese pusă piatra de temelie, o biserică de lemn în stil maramureșean, lucrările de construire fiind coordonate de Pcuv. Protos. Veniamin Luca, starețul Sfintei Mănăstiri Cozia, precum și prin jertfa preoților și cântăreților din Protoieria Drăgășani, conduși de PC. Pr. Protoiereu Daniel Bîrneață. Fundația bisericii s-a realizat în anul 2019, iar înălțarea acesteia s-a definitivat în anul 2021, ctitori fiind Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Pcuv. Protos. Veniamin Luca, Dl. Ion Nicolae și Dna. Floarea Nicolae.

„Crucea Râmnicului” și „Crucea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul” pentru ctitori

În semn de recunoștință pentru ridicarea bisericii cu hramurile Sărbătoarea punerii în raclă a veșmântului Maicii Domnului în Biserica din Vlaherne (2 iulie), Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur (27 ianuarie) și Sfânta Muceniță Tecla, cea întocmai cu Apostolii (24 septembrie), Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a acordat ctitorilor și ostenitorilor ordinele „Crucea Râmnicului” și „Crucea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul”.