Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 septembrie 2019

În comuna Sutești, Cinci percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări


Advertisements

Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Rurală Suteşti, sprijiniţi de colegii din municipiul Drăgăşani – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, de cei ai Serviciului Rutier, precum şi de luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au efectuat, în dimineața zilei de vineri, nu mai puțin de cinci percheziţii domiciliare într-un dosar de contrabandă cu ţigări. În acest caz, două femei din comuna Sutești sunt bănuite cu privire la săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Ce au descoperit polițiștii?

Prin intermediul unui comunicat de presă transmis de către reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea pe marginea acestui subiect, reies următoarele: „Din actele administrate pe parcursul cercetărilor, polițiștii au constatat că persoanele au săvârşit, în mod individual, infracţiunea de contrabandă simplă, respectiv au comercializat într-un mod ascuns, atât de acasă, cât şi prin intermediul unor magazine, mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, respectiv pachete cu ţigări de contrabandă, netimbrate cu banderole de marcaj fiscale emise de autorităţile române. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani. (…) În baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise la data de 7 februarie de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Drăgăşani și pentru probarea întregii activităţii infracţionale, polițiștii au descins la locuințele celor două femei, la domiciliul unei alte persoane participante la infracţiune, precum şi la două din punctele de lucru ale firmelor administrate de acestea”.

Cum s-a finalizat acțiunea?

Tot prin intermediul comunicatului de presă la care am făcut referire, polițiștii vâlceni au anunțat și cum s-au finalizat amplele acțiuni de percheziție desfășurate în sudul județului nostru. Astfel, au fost descoperite mai multe pachete de țigări de contrabandă, iar cele două femei au fost conduse la sediul poliției în vederea demarării cercetărilor specifice.

Doi drăgășeneni au ajuns după gratii
• aceștia au fost condamnați pentru evaziune fiscală
Joia trecută, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea, împre­ună cu cei ai municipiului Drăgășani, au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, față de doi bărbați, cu vârstele de 61 de ani, respectiv 30 de ani, ambii depistați pe raza municipiului din sudul județului nostru.

Condamnații fuseseră administratorii unei societăți comerciale

„În fapt, s-a reținut că cei doi bărbați, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, din municipiul Drăgășani, au evidențiat în contabilitate operațiuni fictive referitoare la livrarea către o altă societate, din Budapesta (Ungaria) a cantității de 20.000 kilograme sârmă de cupru importată din Serbia, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 122.691 lei”, transmit polițiștii vâlceni cu privire la acest caz.
Ulterior, cele două persoane au fost încarcerate la un penitenciar din județul Argeș, acestea fiind condamnate la câte doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Râmnicean, cercetat într-un dosar penal
• acesta este bănuit că a comis un prejudiciu de 3.800 de lei pe raza comunei Budești
La mijlocul săptămânii trecute, polițiștii din Budești au fost sesizați cu privire la faptul că, în data de 6 februarie, autori necunoscuți au sustras mai multe unelte mecanice și electrice, precum și cantitatea de 100 litri motorină. Acestea erau depozitate pe o proprietate situată în comuna Budești, prejudiciul produs fiind estimat la 3.800 de lei.

Bunurile furate au fost descoperite

În urma investigațiilor specifice efectuate, polițiștii au reușit identificarea, pe raza comunei Bujoreni, a principalului suspect de comiterea faptei, fiind vorba despre un bărbat domiciliat în Râmnicu Vâlcea. Ulterior, după ce bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate, acestea au fost predate persoanei vătămate.
Polițiștii vâlceni mai fac cunoscut faptul că, în această cauză, se vor efectua noi cercetări față de bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. În cazul lui, urmează a se propune soluție procedurală prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Sfatul zilei vine de la polițiștii vâlceni
Prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii vâlceni oferă sfaturi prețioase pentru cei care șofează pe drumurile județului nostru. Astfel, oamenii legii reamintesc că neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere! Astfel, este necesar să adaptați permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic!

Alte articole de la Politie