În actualul context economic dificil, ANOFM implică angajatorii într-un sondaj referitor la o analiză a pieţii muncii


• acesta are ca scop ameliorarea situației • data limită de accesare este 31 octombrie 2013
 

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă realizează o analiză privind deficitul de forţă de muncă din economie şi nevoia de calificare, prin intermediul sondajului în rândul angajatorilor şi furnizorilor de formare profesională care se confruntă cu lipsa de personal sau cu lipsa de personal calificat. Acest sondaj, care se va încheia la data de 31 octombrie 2013, îşi propune o analiză a lipsei de personal la nivel local, zonal şi naţional, dar şi a nevoilor companiilor de calificare si de noi meserii în raport cu oferta furnizorilor locali. Sondajul se va realiza prin intermediul a două chestionare, unul destinat angajatorilor şi celălalt destinat furnizorilor de formare profesională. Chestionarele pot fi descărcate de pe pagina de internet a agenţiei.

„Având în vedere că experienţa dumneavoastră este importantă pentru acţiunile pe care Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă poate să le întreprindă în scopul calităţii serviciilor, vă invită, ca în funcţie de tipul de firmă, să completaţi unul dintre chestionare. Acestea pot  fi completate și  trimise la adresa de email: secretariat.mpm@anofm.ro, sau prin postă, pe adresa Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă , strada Avalanşei, nr. 20-22, sector 4, Bucureşti cu menţiunea «APM – analiza deficit şi nevoia de calificare 2013», informează ANOFM.

Mai mult, participând la acest studiu aveți oportunitatea de a contribui la identificarea de noi calificări și la realizarea unei corelări cât mai bune între cererea și oferta de forță calificata de muncă din domeniul în care vă desfăşuraţi activitatea. De asemenea, în cadrul chestionarului, aveți posibilitatea de a formula opinii, sugestii și recomandări.

Analiza va fi transmisă cel mai probabil pe parcursul trimestrului I 2014, în format electronic, ceea ce vă va permite să aveți o imagine a stării actuale a forței calificate de muncă, dar și a calificărilor.