În acest an, 28.935 vâlceni au optat pentru sponsorizare


Potrivit prevederilor art. 57 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii, prin completarea şi depunerea formularului 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ”.

De asemenea, potrivit art. 84 din Codul Fiscal, contribuabilii au posibilitatea de a dispune asupra destinaţiei unei sume, reprezentând până la 2% din impozitul datorat pe: venitul net anual din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole; câştigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise; câştigul net anual din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen, pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii, prin completarea şi depunerea formularului 200 „Declaraţie privind veniturile realizate din România”.

Potrivit datelor statistice, în acest an, în judeţul Vâlcea, 28.935 de contribuabili şi-au exprimat opţiunea pentru redirecţionarea de la bugetul de stat a sumei de 1.574 mii lei, reprezentând 2% din impozitul anual aferent veniturilor obţinute în anul 2011. Comparativ cu anul precedent, în timp ce numărul acestora a scăzut cu 1,1%, suma redirecţionată din impozitul pe venit a crescut cu 7,2%.