Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 august 2019

Împreună, 29 de ani…


Advertisements

În dimineața zilei de 22 ianuarie, cu 29 de ani în urmă, în peisajul presei românești descătușate de cenzura roșie apărea numărul 1 al unei noi publicații – „CURIERUL DE VÂLCEA” – primul cotidian privat, independent din România postcomunistă, ziar cu cea mai mare pătrundere şi notorietate dintre cele ce au rezistat în România după decembrie ’89.
De-a lungul anilor, ziariștii care au trecut pe la „școala Curierului” sau cei care, astăzi, continuă această școală au fost numiți „Oaste a Ţării” şi model cultural, SEMĂNĂTORI de CUVINTE NOI, pentru că au confirmat – și continuă să confirme în grad înalt – sentimentul de răscoală împotriva răului social.
Mi-amintesc de anii de început ai „Curierul de Vâlcea”; de-abia terminasem stagiul militar, eram student, așteptam cu nerăbdare fiecare dimineață să citesc în „Curierul de Vâlcea” cum răul ce ne pricinuise atâtea necazuri era împrăștiat prin cuvinte-sabie. „Curierul de Vâlcea” venea ca o trombă de vânt, anunțând vremuri noi, de re-așezare a libertății care ne fusese furată. Niciunui jurnalist veritabil de-atunci nu-i trecea prin minte că va veni, totuși, o vreme când emoției colective sau schimburilor de idei fructuoase le vor lua locul ura sălbatică, prin izbucnirea unui război români contra români. Dar, mă opresc aici, este zi de sărbătoare pentru „Curierul de Vâlcea” și pentru cititorii săi, să aruncăm, dacă se poate pentru totdeauna, pleava inutilă în bătaia unei puternice trombe de vânt, cum spuneam mai înainte.
29 de ani împreună cu cititorii noștri! În 7.833 de dimineți am intrat în casele Dumneavoastră, iubiți cititori! Bună dimineața, astăzi ne aflăm din nou împreună și, vă promitem, ne vom reîntâlni mulți ani de-acum înainte. „Curierul de Vâlcea” a devenit un brand în competiția jurnalistică, fiind cunoscut și apreciat în Vâlcea, în țară, dar și peste hotare. Meritul este colectiv. Vă mulțumim!
La mulți ani, dragi cititori! La mulți ani, „Curierul de Vâlcea”!

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate