Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 octombrie 2019

Ikast, o nucă prea tare pentru SCM


Advertisements

• echipa noastră s-a luptat dramatic pentru calificarea în grupele competiției, dar danezele de la Herning-Ikast au fost mai bune
Duminică după-amiază, SCM Râmnicu Vâlcea a disputat, în Sala Sporturilor „Traian”, manșa secundă din turul III al Cupei EHF de handbal feminin. Adversarele vâlcencelor au fost danezele de la Herning-Ikast, fosta echipă Midtjylland. Elevele pregătite de antrenorul Florentin Pera aveau de recuperat un handicap de șase goluri după ce, în manșa tur, disputată duminica trecută în Danemarca, nordicele se impuseseră cu 22-16.
În fața vulcanicilor suporteri vâlceni, care au umplut până la refuz polivalenta, vâlcencele au început curajoase «remontada» contra danezelor. Chiar dacă oaspetele au dovedit că nu întâmplător, sezoanele trecute, au fost între cele mai bune patru echipe ale Europei, vâlcencele au condus pe aproape întreaga desfășurare a primei reprize (cu excepția minutului 6, atunci când danezele conduceau cu 3-2). Vâlcea a ajuns pentru prima dată la un avantaj de trei goluri în minutul 11, când tabela indica 6-3. Echipa noastră a avut și cinci goluri avantaj (scor 14-9 în minutul 28), dar pauza le-a găsit pe fetele noastre cu doar patru goluri în fața danezelor (scor 14-10).
Speranțele echipei noastre la calificarea în grupele Cupei EHF au continuat în repriza secundă. Danezele au început însă mai bine actul secund, s-au apropiat la două goluri de formația noastră (16-14 în minutul 38) și i-au redus puțin la tăcere pe suporterii vâlceni.
Din păcate pentru râmnicence, aflate la chiar prima prezență în cupele europene, danezele de la Herning-Ikast și-au dovedit experiența net superioară în astfel de competiții și au știut când să apese mai tare pedala de accelerație. Vâlcea a sperat la calificare până în minutul 46, când danezele au egalat la 17. Ultimele zece minute au fost destul de confuze, vâlcencele s-au precipitat în atac, iar danezele au fragmentat jocul la maxim. Partida s-a încheiat cu o înfrângere neverosimilă a fetelor noastre, scor 19-21 și cu o calificare meritorie a celor de la Herning-Ikast în grupele Cupei EHF.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal