Haterii au început să țopăie de bucurie: DASCĂLII RISCĂ SĂ PIARDĂ sporul de COVID!


După ce au «intoxicat» nenumărate site-uri cu tot felul de comentarii negative la adresa dascălilor din România (care, cică, ar primi prea ușor salariile dat fiind faptul că își desfășoară activitatea de acasă; exemplele cele mai des scoase la înaintare fiind cele ale profesorilor de sport, muzică și desen), persoanele care par certate cu această categorie profesională (și, probabil, cu școala în general) sunt aproape de a mai primi o veste care le va bucura.
Acești oameni rău-intenționați (noi le spunem hateri) au scris vrute și foarte multe… nevrute la adresa dascălilor după ce s-a aflat că această categorie de persoanal ar putea beneficia de un spor la salariu, un așa-zis «spor de COVID».
Ei, bine, iată că haterilor li se îndeplinește (deocamdată) voia: sporul de COVID al dascălilor par tot mai departe!
Curtea Constituțională a admis obiecția de neconstituționalitate formulată de Guvernul României şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARSCoV-2, scrie Legeastart.ro.
Astfel, proiectul de lege se întoarce în Parlament pentru a fi modificat în conformitate cu observațiile judecătorilor CCR. Proiectul de lege prevedea ca, începând cu anul școlar/universitar 2020–2021, pe perioada stării de alertă instituite ca urmare a situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARSCoV-2, personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar şi universitar de stat, precum şi din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, beneficiază de un stimulent de risc după cum urmează: în cuantum de 2.000 de lei lunar, pentru personalul didactic; în cuantum de 1.500 de lei lunar, pentru personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic.
Totodată, stimulentul de risc prevăzut de acest proiect se acorda pe durata desfăşurării cursurilor desfăşurate cu prezenţa fizică nu şi pe perioada învăţământului online.

 

Sindicaliștii cer spor pentru expunerea dascălilor

la radiațiile de la calculatoare!

 


„Mi se pare absolut logic și normal să cerem Executivului spor pentru condiţii de muncă acordat personalului didactic care lucrează online în perioada pandemiei de Covid-19, dar și un spor pentru expunerea îndelungată la radiaţii acordat personalului didactic care utilizează dispozitive electronice în procesul de predare. De la începerea anului școlar 2020-2021, multe unități au funcționat în scenariul doi sau trei, iar pentru următoarele 30 de zile și nu numai, actul educațional se va desfășura, la nivel național, exclusiv on-line. Asta va presupune o perioada îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiațiile emise de dispozitivul/dispozitivele electronice pe care fiecare le deține, prin resurse financiare proprii și pe care le utilizează în activitatea profesională. Nu înțeleg și nu văd care este problema în a solicita acești bani! Venim de acasă cu tabla, creta, catedra și băncile? NU! Dar trebuie să folosim calculatoarele personale și să ne expunem unui regim prelungit de radiații cu care nu suntem obișnuiți și nici răsplătiți? Care e logica în a acoperi dascălii toate aceste cheltuieli asumate de statul român?!”, declara Lucian Marinescu (foto), reprezentantul FSLI în județul Vâlcea.