Handbalistele de la SCM au constatat pe propria piele: vara poate fi ca iarna!


De pe 11 iulie, jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea se află în cantonament la Cheile Grădiștei. Campioanele Ligii Florilor au cele mai bune condiții pentru a se pregăti în stațiunea de sub Piatra Craiului, numai că vremea le-a jucat o festă. Vâlcenele au scăpat de canicula din Râmnic și au dat peste… frig în adevăratul sens al cuvântului! Și când spunem frig ne referim la temperaturi care pot scădea și sub zece grade celsius. A fost nevoie de câteva… sau de mai multe tremurături pentru ca oficialii echipei noastre să își dea seama, încă din prima zi petrecută la munte, că fetele nu s-au pregătit adecvat din punct de vedere al vestimentației pentru acest cantonament. Așa că tocmai pe șeful secției de handbal din cadrul Clubului Sportiv Municipal, președintele Florin Verigeanu, a căzut povara de a «încărca» mașina cu gecile fetelor și a le duce la Cheile Grădiștei. Chiar dacă aceste geci fuseseră achiziționate pentru sezonul de toamnă-iarnă, iată că ele au fost folosite în plină lună a lui cuptor!
Șase meciuri de pregătire cu echipe din România
La finalul stagiului de pregătire de opt zile de la Cheile Grădiștei, SCM Râmnicu Vâlcea va disputa primul meci amical, pe 19 iulie, la Brașov, contra echipei Corona. Pe 25 și 27 iulie, handbalistele pregătite de antrenorul Florentin Pera vor susține o dublă amicală contra nou-promovatei Rapid București. Primul meci se va desfășura în Capitală, iar următorul la Râmnicu Vâlcea. În primul week-end din luna august, Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea va fi gazda unui turneu amical amical la care vor participa echipe cu pretenții în viitorul sezon al Ligii Florilor. Ne referim aici la SCM Craiova, Corona Brașov, HC Zalău și, evident, la SCM Râmnicu Vâlcea în calitate de echipă gazdă.
Alte cinci meciuri cu echipe din străinătate
În perspectiva debutului în grupele Ligii Campionilor (această competiție va începe în primele zile ale lunii octombrie), conducerea clubului râmicean și-a propus disputarea mai multor meciuri contra unor echipe de peste hotare pentru a familiariza jucătoarele cu rigorile handbalului internațional. Astfel, în perioada 8-12 august, SCM Râmnicu Vâlcea va participa la un puternic turneu internațional care va fi găzduit la Podgorica, în Muntenegru. Pe lângă echipa noastră, aici și-au anunțat participarea trei formații obișnuite cu prezențele în cupele europene. Formația cu cel mai sonor nume este cea a gazdelor, Buducnost, campioana Muntenegrului și viitoare adversară a vâlcencelor în grupele Ligii Campionilor. Un alt nume «cu greutate» este cel al grupării franceze Brest Bretagne Handball (care a nimerit în aceeași grupă cu SCM Râmnicu Vâlcea și Buducnost Podgorica!). La turneul care se va disputa după clasicul sistem «fiecare cu fiecare», câștigătoare urmând să fie desemnată echipa cu cel mai bun punctaj, va lua parte și gruparea rusească Astrakhanochka, o prezență obișnuită în Cupa EHF.
După cele trei meciuri din Muntenegru, SCM Râmnicu Vâlcea va mai susține alte două jocuri internațioale de pregătire la mijlocul lunii august. Mai întâi, pe 16 august, la Sânnicolau Mare, elevele lui Florentin Pera se vor duela cu maghiarele de la FTC Rail Cargo Hungaria, vicecampioane în țara vecină și participante în viitorul sezon al Ligii Campionilor. Ultimul meci de pregătire este programat a avea loc tot în fața unei formații din Ungaria. Pe 17 august, vâlcencele se vor afla la Bekescsaba, acolo unde vor întâlni formația locală, echipă contra căreia au evoluat și la începutul sezonului trecut, tot în meciurile de pregătire.