GUVERNUL ANUNȚĂ TĂIERI: Inspectoratele în construcții urmează să fie „subțiate” de posturi


Guvernul a aprobat, recent, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, proiectul de lege privind reorganizarea Inspectoratului de Stat în Construcții.
„Se va desființa nivelul regional al ISC, vor fi desființate 20 de posturi de conducere. Se va eficientiza munca și se va face o economie de peste 3 milioane de lei pe an”, a declarat, după ședința de Guvern, ministrul dezvoltării, Cseke Attila.
După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării a anunțat, în februarie, intenția de a desființa nivelul regional al ISC, instituție aflată în subordinea ministerului. În prezent, ISC are atât aparat central, cât și inspectorate regionale și județene, fiind singura instituție cu trei niveluri din subordinea ministerului.
„Există unitate regională a ISC, în care există inspector șef regional și șef serviciu de coordonare a activității de control, fără inspectori și fără posibilitatea de a îndeplini sarcinile de bază ale instituției. De asemenea, din analiza activității instituției, rezultă că, în regiunea Sud-Vest, un inspector județean din județul Olt a efectuat, în medie pe anul 2020, 89 de controale, în timp ce un inspector regional a efectuat doar 19,5 controale – a arătat ministrul, care a adăugat că situația este valabilă și pentru celelalte inspectorate regionale. La nivelul inspectoratelor regionale în construcții, sunt propuse spre desființare toate cele 160 de posturi. Parlamentul urmează să dezbată, în procedură de urgență, propunerea legislativă”, reiese dintr-un comunicat oficial de presă transmis pe marginea acestui subiect.