Gloria a fost de partea Vâlcii!


Se numește degeaba Gloria Bistrița că echipa din nordul țării pare să nu mai sperie vreo formație din prima jumătate a clasamentului Ligii Florilor! Gruparea ardeleană a pornit cu speranțe mari la startul acestui sezon, vizând cel puțin locul al treilea, dacă nu chiar o luptă în trei cu SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București pentru primele două poziții, care trimit în grupele Ligii Campionilor. Numai că planurile oficialilor bistrițeni par să fi fost destul de parte de realitate, Gloria lor «orbitând» mai demult prin preajma pozițiilor șase-șapte, unele care nici măcar nu duc în vreo cupă europeană.
Vineri după-amiaza, în etapa a XXI-a a Ligii Florilor, într-un joc care s-a disputat la Cluj-Napoca, Gloria a avut ocazia să își mai spele din «păcatele» acumulate în acest sezon și să facă un meci bun în fața SCM Râmnicu Vâlcea. Nu a fost nici de această dată ziua bistrițencelor, care au reușit doar o primă repriză mai de Doamne-ajută, după care, în actul secund, cel puțin în ultima sa parte, au părut destul de depășite de ostilitățile din teren.
Vâlcea a avut două goluri avantaj la pauza întâlnirii (scor 12-10), iar după minutul 40 elevele lui Florentin Pera au zburdat aproape singure pe teren, adversarele din nordul țării nemaifiind capabile de replică solidă. Ba, mai mult, vâlcencele au reușit să se impună la un scor final destul de concludent (27-20) chiar dacă, în ultimul sfert de oră al întâlnirii, pe teren au evoluat mai multe dintre tinerele de perspectivă ale clubului nostru!
În urma acestui succes, SCM Râmnicu Vâlcea ajunge la un total de 48 de puncte din 19 meciuri disputate și rămâne pe poziția a treia a ierarhiei. Acum, echipa Primăriei Râmnicu Vâlcea se află la patru puncte față de ocupanta poziției secunde, Minaur Baia Mare și la zece puncte în urma liderului autoritar CSM București.
Săptămâna viitoare, SCM va susține alte trei meciuri în Liga Florilor, în cadrul etapelor cu numerele 22, 23 și 24, toate trei fiind programate chiar la Râmnicu Vâlcea. Calendarul jocurilor echipei noastre este următorul:
• joi, 13 mai 2021, ora 16.00 (Sala Traian): SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Gloria Buzău;
• sâmbătă, 15 mai 2021, ora 11.00 (Sala Traian): SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila;
• duminică, 16 mai 2021, ora 17.30 (Sala Colegiului Energetic): SCM Râmnicu Vâlcea – Activ Prahova Ploiești;
Sursă foto: Arhivă