Frescele Vâlcii: Dialog cu Nelu Barbu despre poezia lui Dragoș Vrânceanu


Joia trecută, în Sala Multimedia a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat un interesant eveniment cultural. În prezența a aproape 50 de persoane (cine zicea că mediul cultural nu se bucură de un viu interes se înșală), sub egida Forumului Cultural al Râmnicului s-a desfășurat Programul Frescele Vâlcii, cu tema „Dialog cu Nelu Barbu despre poezia lui Dragoș Vrânceanu”. Programele de acest tip au o menire cultural-științifică, ele fiind inițiate de către reprezentanții Forumului Cultural al Râmnicului pentru cunoașterea și promovarea valorilor identitare ale spațiului vâlcean pe plan național și în context european.
Întâlnirea la care facem referire în acest articol a reprezentat a șasea conferință a programului „Frescele Vâlcii”. Cu acest prilej, membrii Clubul Oamenilor de Știință, Cultură și Artă din județul nostru s-au reunit, într-un cadru oficial, pentru a doua oară în 2016.

Cum s-a desfășurat evenimentul?

Profesorul Nelu Barbu, poet, dramaturg, eseist și promotor cultural, a conferențiat pe tema „Dragoș Vrânceanu – Poetul Vlahostratei”. Alocuțiunea de deschidere a manifestării a fost rostită de Alexandru Popescu-Mihăești. Partenerii de dialog ai conferențiarului au fost Ioan St. Lazăr, Eugen Petrescu, Ion Soare și George Voica. Moderatorul reuniunii: Gheorghe Deaconu. În context a fost prezentat documentarul biobibliografic „Nelu Barbu – un lider cultural al comunității”. Materialul a fost realizat la editura „Fântâna lui Manole” și publicat în colecția editorială „Zugravi de fresce vâlcene”.
La final, se cuvine să amintim și organizatorii acestui interesant eveniment cultural. Este vorba despre Forumul Cultural al Râmnicului, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” și Ateneul „Meșterul Manole”.