Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 iulie 2019

Fonduri europene pentru conservarea pădurilor


Advertisements

Sprijinul acordat în cadrul acestei scheme este de tip compensatoriu și este acordat anual, ca sumă fixă pe unitatea de suprafață (hectar) și reprezintă o compensație pentru pierderile de venit, costurile suplimentare și tranzacționale suportate de deținătorii de terenuri forestiere care încheie angajamente voluntare pe o perioada de 5 ani. În cadrul schemei, sunt compensate două tipuri de angajamente, ale căror cerințe specifice sunt încadrate în următoarele două pachete: Pachetul 1 – Asigurarea de zone de liniște; Pachetul 2 – Utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri (Pachetul 2 poate fi aplicat doar în combinație cu Pachetul 1). Intensitatea sprijinului public nerambursabil acordat în baza prezentei Scheme este de 100%.
Valorile plăților compensatorii acordate sunt următoarele: 38 € pe an și pe hectar pentru suprafața angajată în cadrul Pachetului 1; 137 € pe an și pe hectar pentru suprafața anuală pentru care se solicită sprijin în cadrul Pachetului 2. Pentru suprafețe cuprinse între 100 ha și 500 ha (inclusiv) sprijinul financiar se acordă 100% din valoarea plății compensatorii. Pentru suprafețe mai mari de 500 ha se aplică degresivitatea suportului financiar, astfel ca nivelul plăților va fi ajustat după cum urmează: pentru suprafața cuprinsă între 500,01 ha și 1000 ha se va acorda 85% din valoarea plății compensatorii; pentru suprafața cuprinsă între 1000,01 ha și 5000 ha se va acorda 65% din valoarea plății compensatorii; pentru suprafața mai mare de 5000 ha se va acorda 50% din valoarea plății compensatorii. Degresivitatea se aplică suprafețelor angajate mai mari de 500 de hectare pentru ambele pachete.
Cererile de sprijin sunt depuse conform Anunțului de lansare a sesiunii de depunere a cererilor de sprijin pentru ajutorul de stat. Anunțul conține informațiile necesare solicitanților: perioada de depunere a cererii de sprijin precum și valoarea alocării financiare a sesiunii. Dosarele cererilor de sprijin sunt depuse personal (cererea de sprijin semnată de către solicitant și documentele anexate), înaintea datei limită de închidere a sesiunii de depunere, de către titularul de cerere, reprezentantul legal sau împuternicit, așa cum este precizat în formularul Cererii de sprijin.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate