Curierul de Vâlcea

Echipa Cristinei Neagu s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

• fosta jucătoare a Oltchimului a fost cea mai bună marcatoare a campioanei Muntenegrului, Buducnost Podgorica, în derby-ul cu ETO Gyor

Duminică, 9 martie, în penultima etapă a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin, Buducnost Podgorica şi ETO Gyor s-au întâlnit în derby-ul Grupei B. Duelul dintre ultimele două câştigă­toare ale celui mai prestigios trofeu inter-cluburi la nivel european s-a încheiat cu o re­miză, scor final 26-26. Deşi au avut un avans de două goluri la pauza întâlnirii, iar încura­jările celor peste 5.000 de fani veniţi în celebra sală „Moraca” le-au dat aripi, muntene­gren­cele de la Buducnost s-au văzut în cele din urmă nevoite să se mulţumească cu un rezultat de egalitate. Punctul câştigat în faţa redutabilei formaţii maghiare este însă extrem de preţios, el ajutând echipa muntenegreană să îşi asigure calificarea în „final-four-ul” Ligii Campionilor înaintea ultimei etape.

Cristina Neagu s-a evidenţiat în acest meci, fiind cea mai bună marcatoare de la Buducnost. Cu cele şapte goluri marcate în poarta unguroaicelor, fosta handbalistă de la Oltchim a contribuit decisiv la obţinerea punctului care a adus „biletele” pentru semifinalele Ligii. Astfel, Neagu este singura jucătoare din România care atinge, în acest sezon, penultima fază a Ligii Campionilor. Interesant de remarcat este faptul că ETO Gyor s-a folosit, de asemenea, de serviciile unei foste galactice de la Vâlcea. Este vorba despre Katarina Bulatovic. Handbalista de naţionalitate muntenegreană a înscris de patru ori în poarta echipei la care s-a format.

În acest moment, clasamentul Grupei B se prezintă astfel: ETO Gyor 8p, Buducnost Podgorica 7p, Larvik HK 3p, Krim Mercator Ljubljana 2p.

 

Rezultatele penultimei etape din Grupa B

 

Larvik HK – Krim Mercator 28-22 (14-12 la pauză)

Buducnost Podgorica – ETO Gyor 26-26 (14-12)

 

Programul etapei viitoare

 

15 martie

Krim Mercator – Buducnost Podgorica

16 martie

ETO Gyor – Larvik HK

Exit mobile version