Două grădinițe, transformate în Centru comunitar și service-auto


Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea a aprobat schimbarea destinației a două spații ce, inițial, au funcționat ca unități școlare. În Ședința de Dialog Social, de la Instituția Prefectului, Andra Bică a vorbit despre cele două grădinițe care și-au schimbat destinația, cu acordul Ministerului Educației, respectiv a Inspectoratului Școlar Județean.
În baza legii în vigoare, pentru emiterea avizului preschimbării destinației, este necesar și acordul Consiliului Administrativ al Inspectoratului Școlar. Sunt foarte multe cereri, dar numai două au fost aprobate. S-a aprobat schimbarea destinației spațiului ocupat de Grădinița cu Program Normal nr. 2 Coșani, sat Coșani, comuna Frâncești, în Centru comunitar, timp de cinci ani și schimbarea destinației Grădiniței Meriș, din satul Pârâienii de Sus, comuna Livezi, timp de trei ani, ca service-auto”, a declarat șefa învățământului vâlcean.
Situația vine ca urmare a închiderii tot mai multor unități școlare și a faptului că spațiile au rămas fără o destinație anume.

Posting....