Din raportul de activitate pe T3 2018: Bugetarii Muzeului, fără vouchere de vacanță!


• cu o lună până la expirarea termenului legal, managerul Claudiu Tulugea relevă acest detaliu în ședința CJ de mâine dimineață
Mult-discutatele vouchere de vacanță pentru bugetari rămân la stadiul de vis pentru angajații Muzeului Județean „Aurelian Sacerdoțeanu”. Managerul Claudiu Tulugea reliefează acest detaliu în documentația oficială depusă la Consiliul Județean. Din raportul său de activitate pe trimestrul III 2018, liberalul atrage atenția și asupra faptului că subvenția de la CJ a fost de 928.908 lei în loc de 984.000 cât era prevăzut, dar și că veniturile proprii pentru perioada respectivă sunt de doar 56.908 lei din cei 87.000 anticipați, ceea ce reprezintă o pierdere de o treime!
Muzeul cheltuie 89,79% din cei 810.554 lei pe T3 cu personalul, adică 64 de angajați, dar reclamă lipsa fondurilor pentru voucherele de vacanță de care salariaţii din instituţiile publice vor putea beneficia până pe 30 noiembrie 2018, de indemnizaţii de vacanţă, sub formă de vouchere, în sumă impozabilă de 1.450 de lei.
Ele vor putea fi acordate atât pe suport de hârtie, cât şi pe suport electronic, decizie care va putea fi luată de către angajatori de comun acord cu organizaţiile sindicale sau cu reprezentanţii beneficiarilor. Aceste tichete pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi, potrivit legii, nu sunt transmisibile şi nici nu pot fi comercializate. Sancţiunile pentru nerespectarea reglementării încep de la 1.900 de lei şi pot ajunge până la 26.000 de lei. „Comercializarea voucherelor de vacanţă de către angajaţi, angajatori, unităţile afiliate şi structurile de primire turistice constituie contravenţie şi se sancţionează cu 14 puncte-amendă, conform art. 7 alin 3, lit. b, din OUG 8/2009. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu 7 puncte – amendă acceptarea de către unitatea afiliată de vouchere de vacanţă de la alte persoane decât titularul voucherului de vacanţă, potrivit art. 7 alin 1, din OUG 8/2009. Un punct – amendă reprezintă contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii”, potrivit Ministerului Turismului.