Curierul de Vâlcea

Deşi a fost cea mai bună marcatoare a echipei sale, Cristina Neagu a ratat trofeul Ligii Campionilor

Primul sezon din ultimii ani al Ligii Campionilor fără Oltchim Râmnicu Vâlcea în fazele superioare şi-a consumat, sâmbătă şi duminică, într-un format diferit faţă de ediţiile precedente, ultimele episoade. După modelul lansat în handbalul masculin, trofeul Ligii Campionilor la feminin a fost decernat în urma unui turneu Final Four, acolo unde au acces cele mai valoroase echipe din handbalul european. Budapesta a găzduit prima ediţie a finalei celei mai prestigioase întreceri continentale, patru echipe din tot atâtea ţări fiind protagonistele. ETO Gyor (Ungaria), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Vardar Skopje (Macedonia) şi Midtjylland (Danemarca) s-au luptat, vreme de două zile, pentru supremaţie. Mai întâi, sâmbătă, în semifinale, echipa considerată gazdă, ETO Gyor, a învins gruparea daneză Midtjylland. Unguroaicele s-au impus fără probleme, mult mai uşor decât o arată scorul relativ echilibrat, 29-26. În cea de-a doua semifinală, într-un meci ce a avut nevoie de prelungiri, Buducnost Podgorica, echipa Cristinei Neagu, a trecut de Vardar Skopje. Cu Neagu în mare formă pe parcursul primei reprize regulamentare, dar şi în cele două reprize de prelungiri, românca fiind autoarea a şase goluri, Buducnost a obţinut în cele din urmă „biletele” pentru marea finală, scor final 22-20. Acest joc a reprezentat şi duelul a două foste jucătoare la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Cristina Neagu de la Buducnost şi franţuzoaica Allison Pineau de la Vardar.

Duminică, în primul meci al zilei, Vardar Skopje a învins Midtjylland, scor final 34-31, campioana Macedoniei adjudecându-şi medalia de bronz. Apoi, în marea finală, în faţa a peste 10.000 de spectatori, ETO Gyor şi Buducnost Podgorica au oferit un spectacol agreabil, demn de o finală a Ligii Campionilor. Însă, din păcate pentru Cristina Neagu, handbalista fiind susţinută din tribune de mai mulţi români îmbrăcaţi în tricoul Oltchimului, finala nu a avut deznodământul aşteptat. În reeditarea ultimului act de anul trecut, ETO Gyor şi-a dovedit forţa de grup şi omogenitatea superioare echipei din Muntenegru. Deşi Neagu a fost „vioara întâi” pentru Buducnost, ea fiind cea mai bună marcatoare a acestei echipe atât în meciul din semifinale cât şi în cel din marea finală, unguroaicele Anitei Gorbicz au pus încă o dată mâna pe trofeu. Chiar şi una dintre fostele handbaliste de la Oltchim s-a bucurat de câştigarea Ligii Campionilor. Este vorba despre Katarina Bulatovic, muntenegreanca fiind una dintre cele mai bune jucătoare ala campioanei Ungariei din acest sezon. Cele şapte goluri marcate de Neagu s-au dovedit a fi prea puţine pentru Buducnost, Gyor impunându-se cu un categoric 27-21. Din păcate, finalul partidei a fost marcat de mai multe violenţe în tribune. Nervoşi, suporterii veniţi din capitala Muntenegrului s-au răfuit cu forţele de ordine, unul dintre fanii lui Buducnost ajungând în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul superior al tribunei.

„Îmi pare rău pentru înfrângerea cu Gyor. Nu ne-am găsit ritmul încă de la început, iar asta s-a văzut pe teren. Din păcate, ele au fost mai bune. Însă, din sezonul următor va veni şi Katarina Bulatovic şi vom fi, cu siguranţă, mai puternice. Suntem o echipă foarte tânără, cu multe fete noi, care abia ne-am cunoscut. Cine ştie, poate la anul Final Four-ul va fi la Podgorica şi vom câştiga”, a declarat Cristina Neagu, pentru o publicaţie centrală din România, la finalul meciului de duminică.

Exit mobile version