Deputatul Constantin Rădulescu afirmă: „Reducerea TVA ajută şi turismul vâlcean”


Scăderea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică se va produce începând de la 1 iunie. „Turismul vâlcean primeşte una din cele mai mari «bule de oxigen» prin reducerea la TVA decisă”, declară deputatul Constantin Rădulescu. „Judeţul Vâlcea este unul turistic, printre primele cinci din ţară, iar ca locuri de cazare se află pe locul 4, cu trei staţiuni balneologice de nivel naţional, dar care sunt căutate şi de turişti străini. Cu o largă paletă de noi staţiuni în formare sau de interes local. Cu mai multe zone agro-turistice, cu sute de pensiuni. Discuţiile purtate cu proprietari de pensiuni se învârteau în jurul acestei chestiuni, costurile ridicate pentru a prepara, de exemplu, mâncăruri cu specific local, de multe ori renunţau la adaos pentru a avea o clientelă fidelă, iar în turism este extrem de dificil ca turiştii pe care i-ai avut în acest an să-ţi vină şi anul următor şi să-i faci la fel de mulţumiţi. Măsura cabinetului Ponta de a reduce TVA la produsele agro-alimentare este «bula de oxigen» pe care o aşteaptă aceşti investitori în turism şi nu numai, este pentru cei cu venituri mici, şansa unei alimentaţii sănătoase, ideea de a putea să-şi procure produse care poate până în prezent aveau preţuri prohibitive”, a mai spus Rădulescu.