Degradare şi pericol pentru elevi!


• terenul de sport de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” nu a rezistat decât doi ani • prof. Mărgărit face apel la primarul oraşului şi la Consiliului Local pentru înlocuirea suprafeţei

teren_mirceaOrele de educaţie fizică şi antre­na­mentele a peste 2.500 de elevi sunt puse-n pericol, zi de zi, pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”. Deşi această unitate şcolară a obţinut rezultate remarcabile la nivel naţional în volei, baschet sau atletism, calitatea orelor de pregătire a sporti­vi­lor este scăzută de felul cum s-a de­gra­dat terenul de sport. După doi şi jumă­tate de folosire, suprafaţa s-a deteriorat în proporţie mai mare de 50 la sută. „Încă din momentul construc­ţiei, eu am observat că lucrurile nu sunt în regulă, tocmai de aceea nu am vrut să semnez procesul verbal de re­cepţie. În plus, pentru a-mi întări con­­vingerea, un inginer de la firma cons­tructoare mi-a spus că suprafaţa tre­buia să aibă între 1 şi 2 centimetri gro­sime, dar în unele zone suprafaţa nu are o grosime mai mare de 4 mili­me­tri. Vă vine să credeţi?!?”, afirmă pro­­fesorul Marius Mărgărit, şeful ca­tedrei de volei de la Colegiului Naţio­nal „Mircea cel Bătrân”.

Îndoieli asupra calităţii încă de la inaugurare

teren_mircea1Urmărind zi e zi lucrările de ame­na­jare a terenului de sport, prof. Măr­gă­rit spune că a reclamat calitatea îndoielnică a lucrărilor încă de la inau­gu­rare. „Mi-am dat seama că acest te­ren nu va rezista prea mult şi, din pă­ca­te, am avut dreptate! Au trecut doar doi ani şi jumătate… I-am spus şi primarului de atunci, Mircia Gutău, că lucrurile nu sunt în regulă. Suprafaţa nu are grosimea necesară, adezivul folosit nu a fost de bună calitate. Acum, granulele s-au desprins de sol şi au apărut «pete» de ciment, inte­gritatea fizică a sportivilor şi elevilor fiind pusă-n în pericol. Dacă se face o frânare, o schimbare de direcţie, orice copil se poate accidenta serios”, mai declară Marius Mărgărit. Conştient că terenul de sport de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” nu va rezista prea mult, Marius Mărgărit a luat măsura, încă de la început, să nu se permită practicarea fotbalului. „Pe acest teren s-a jucat numai volei, s-au făcut antrenamente de atletism, precum şi orele de educaţie fizică ale tuturor ele­vilor. Am anunţat chiar şi firma care a făcut lucrarea, pentru că am avut peri­oadă de doi ani de garanţie… Au venit, au mai dat cu vopsea, au lipit unele părţi ale terenului, au făcut o cârpeală! Soluţia este decopertarea suprafeţei şi turnarea uneia noi, cu granule de bună calitate şi adeziv corespunzător”, spune prof. Mărgărit.

E nevoie de sprijin de la municipalitate şi primarul Rădulescu

Pe terenul de sport de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” îşi desfă­şoară activitatea sportivă, dacă vă vine să credeţi, peste 2.500 elevi. Cei din cadrul unităţii, cei de la Clubul Spor­tiv Şcolar şi cei de la Liceul de artă, care nu au o arenă proprie. „Aş soli­cita autorităţilor locale, primarului Romeo Rădulescu o suprafaţă cum este cea de la Şcoala generală nr. 5. Este amplasată de-o firmă din Vâlcea şi cred că va ţine 20-30 de ani. Noi, aici, facem performanţă şi avem nevoie de aşa ceva. Nu mai pun la socoteală numărul mare de elevi care-şi desfăşoară orele de educaţie fizică, zi de zi, pe acest teren”, mai spune prof. Mărgărit.