Declarație șocantă a managerului Spitalului Județean Vâlcea. Cum a fost salvat copilul atacat cu un cuțit în Liceul „General Magheru”?


• Dan Ponoran a spus că viața copilului atacat ieri cu un cuțit în incinta Liceului „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea nu putea fi salvată dacă medicii nu aveau la dispoziție aparatura achiziționată chiar anul acesta
Astăzi, la Consiliul Județean, în timpul desfășurării conferinței de presă în care a fost anunțată finalizarea reabilitării Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, managerul acestei instituții a oferit câteva declarații extrem de interesante, chiar șocante le-am putea numi. Chirurgul Dan Ponoran (foto – în centrul imaginii) a spus că viața copilului de 17 ani care a fost înjunghiat, ieri, în incinta Liceului „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea a depins de noile aparate, intrate de curând în dotarea spitalului județean.

Grav de tot: Copilul avea 75% din trahee secționată

Astfel, conform spuselor medicului Dan Ponoran, viața copilului a putut fi salvată doar cu ajutorul cauterizatorului sanguin, achiziționat anul acesta. Noul aparat i-a ajutat pe medicii vâlceni să oprească sângerarea abundentă a elevului de 17 ani. Din spusele lui Dan Ponoran, copilul atacat chiar de către un coleg avea trei sferturi din trahee secționată.
„Fără aparatura nouă din Spitalul Județean Vâlcea, cumpărată anul acesta, băiatul care a fost atacat ieri cu cuțitul în Liceul „General Magheru” nu ar fi putut fi salvat. La operația de ieri, colegii mei au avut la dispoziție cauterizator sanguin achiziționat anul acesta. Copilul a avut 75% din trahee secționată. Fără acest cauterizator nu îi putea fi salvată viața”, a declarat chirurgul Dan Ponoran.

Elevul se află acum la un spital din București

De asemenea, conform spuselor managerului Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, viața copilului a fost salvată chiar în județul nostru. Deși acum se află internat la un spital din București, Dan Ponoran a spus că medicii de acolo nu trebuie decât să îl țină pe elevul de la „General Magheru” sub observație și să îi ofere tratamentul medicamentos necesar, fără a fi nevoie de noi intervenții chirurgicale.