Debut de săptămână cu 18 urgențe pentru ISU


În primele zile ale acestei săptămâni, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 18 situații de urgență (15 dintre acestea fiind intervenții ale echipajelor SMURD). Paramedicii au intervenit pentru: trei traumatisme; 11 afecțiuni medicale și o persoană găsită în stop cardiac, un bărbat de 68 ani din comuna Frâncești, găsit fără semne vitale. Pentru salvarea acestuia din urmă, s-au efectuat manevre de resuscitare. Însă, din păcate, manevrele nu au avut nici un rezultat!
În cazul celorlalte persoane, după acordarea primului ajutor calificat, au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, pentru îngrijiri suplimentare.

Intervenții grele la Drăgășani și Stoenești

De asemenea, echipajele de pompieri au acționat luni, 20 ianuarie, în jurul prânzului, în municipiul Drăgășani, pe strada Digului, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 4,5 hectare.
Marți, 21 ianuarie, la ora 05.42, echipajele au intervenit în comuna Stoenești. Aici pompierii au fost chemați pentru stingerea unui incendiu produs la o acoperișul unei case. Până la stingerea flăcărilor, a ars acoperișul construit din lemn pe o suprafață de aproximativ cinci mp.

Probleme și în Slătioara!

Un alt incendiu s-a produs în marți-dimineață în comuna Slătioara în jurul orei 12.15. Aici a ars acoperișul casei pe o suprafață de 10 mp. incendiul fiind stins, înainte ca incendiul să se propage la întregul imobil. Cercetările preliminare efectuare la fața locului au arătat că flăcările s-ar fi declanșat de la coșul pentru evacuarea fumului, care a rămas necurățat înaintea folosirii sistemului de încălzire.

Sfaturi de la pompieri

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii vâlceni vă recomandă călduros să respectați următoarele reguli:
• efectuați verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului;
• la trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator. Porţiunea care traversează podul clădirii până la străpungerea acoperişului va avea feţele tencuite şi văruite. Izolaţiile termice (incombustibile) trebuie să reducă temperatura, pe partea exterioară a coşului, sub 50 de grade C.
• Material realizat cu sprijinul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice al ISU Vâlcea