De ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, dublu eveniment cultural-religios


Chiar în ziua în care creștinii îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, vâlcenii sunt invitați să participe la un dublu eveniment cultural, cu ample implicații religioase: sărbătoarea hramului bisericii de lemn monument istoric de la Anghelești – Pietrari, cu hramul Sfinții Împărați Constantin și Elena, de la Muzeul Satului Vâlcean, și vernisajul expoziției de icoane a grupului de artiști din „Școala de la Vlădești”, aflat la ediția a II-a.
Expoziția se desfășoară în cadrul Zilelor Râmnicului și reunește icoane realizate în diferite tehnici, semnate de 15 artiști profesioniști, precum și lucrări realizate de elevi în cadrul Atelierului de Pictură „Sfântul Evanghelist Luca” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea (coordonator prof. Claudiu Schiteanu), și ale copiilor de la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale – Fârtățești.
Expoziția de icoane de anul acesta este dedicată memoriei sculptorului Alexandru Nancu și a pictorului Tudor Popescu. Expun artiștii iconari: Augustin Cantea, Tania Costea, Dan Diaconu, Aurora Filigean, Iulian Filigean, Maria Gaghel, Daniel Ilinca, Irina Ionescu, Mihai Ionescu, Pr. Sorin Ioan Părăușanu, Filofteia Pisăru, Claudiu Schiteanu, Constantin Țanea, Petru Văsîi și Ana Maria Zară. Expoziția va avea loc la Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni, în spațiul Școlii de secol XIX și în cel al casei construite de Alexandru Nancu, în perioada 18 mai – 18 iunie 2019.
Slujba praznicului bisericii de la Anghelești-Pietrari, restaurată și relocată la Muzeul Satului Vâlcean în perioada 2009-2012, va avea loc în dimineața de 21 mai, de la ora 08.30. Vernisajul se va desfășura în aceeași zi de 21 mai, de la ora 15.00. Curatori vor fi Luiza Barcan și Gheorghe Dican.