De la promovarea în Liga a II-a, şapte fotbalişti au plecat din lotul Damilei (1)


Posteuca_marianRevelaţia Seriei Vest a ligii secunde se află în faţa unei noi „remanieri” a lotului de jucători. După numeroasele transferuri pe care oficialii conducerii clubului din comuna Mă­ciuca le-au efectuat în vara acestui an, atunci când s-a dorit întărirea echipei în vederea abordării cu succes a primului sezon petrecut pe cea de-a doua „scenă” a fotbalului românesc (un obiectiv care a fost deja atins), se pare că în lotul Damilei vor avea loc „mişcări de trupe” importante şi în această pauză intercompetiţională. Din cauza faptului că unii dintre fotbaliştii cu care Damila începuse turul acestui sezon nu intrau prea des, din motive obiective, în vederile tehnicianului Erik Lincar atunci când alcătuia componenţa primei echipe, trei dintre aceştia au decis să părăsească gruparea din comuna Măciuca, înainte de finalul turului: portarul Vladimir Niculescu, fundaşul Ferdin Amet şi mijlocaşul Ionuţ Bucuroaia.

După încheierea turului, pe cale amia­bilă, cu acordul ambelor părţi, conducerea clu­bu­lui Damila a reziliat contractele altor pa­tru jucători, care au prins mai rar prima echi­pă, exceptându-l pe Posteucă (foto). Astfel, fundaşii Alin Stoica, Marian Posteucă şi mijlocaşii Io­nuţ Hlinca şi Dragoş Militaru se alătură celor trei fotbalişti plecaţi pe parcursul turului, ridi­când la şapte numărul jucătorilor de care Damila s-a despărţit de la debutului acestui sezon.

„Vrem să aducem fotbalişti care să se bată pentru un loc în prima echipă”

Despre importanţa acestor modificări în efectivul grupării din sudul judeţului nostru, dar şi modul în care vor fi completate golurile rămase după plecarea celor şapte fotbalişti, Lucian Munteanu, preşedinte FC Damila, a oferit câteva informaţii suplimentare. Astfel, pe site-ul oficial al clubului din comuna Mă­ciu­ca (www.fcdamila.ro), găsim următoarea declaraţie: „Rezilierea contractelor s-a făcut pe cale amiabilă, cu acordul părţilor. Până acum, am renunţat la jucători care nu au prins prima echipă, cu excepţia lui Posteucă, acesta fiind titular în aproape toate partidele disputate în tur. Vrem să aducem fotbalişti care să se bată de la egal la egal pentru un loc în prima echipă cu cei care au fost titulari şi care au dus greul în prima parte a campionatului”.
CONTINUARE…