Dacă ajunge primarul Râmnicului, Florin Brăgău va propune referendum după doi ani de mandat


• astfel, locuitorii orașului vor avea posibilitatea să își exprime prin vot aprecierea pentru realizările primarului sau, dimpotrivă, să îl demită în mod democratic
În programul electoral pentru câștigarea Primăriei Râmnicului, candidatul Partidului România Unită Vâlcea a introdus un punct foarte interesant cu care a stârnit deja interesul alegătorilor. Carismaticul Florin Brăgău vrea ca, în eventualitatea în care va ajunge primarul Râmnicului sau președinte al Consiliului Județean, să inițieze referendum prin care cetățenii orașului și ai județului să își exprime opinia referitoare la realizările sale. Iar referendumul ar urma să aibă loc la numai doi ani de la preluarea mandatului, Florin Brăgău fiind de părere că va avea timp, în numai jumătate de mandat, să arate că poate reprezenta cu succes interesele vâlcenilor.
Programul pe care Florin Brăgău l-a lansat se numește „Angajament pentru un Râmnic Unit” și cuprinde mai multe dintre ideile candidatului PRU pentru dezvoltarea orașului. În rândurile următoare, redăm parțial conținutul mesajului cu care Florin Brăgău va veni în fața râmnicenilor:
„Îmi doresc, la fel ca și dumneavoastră, ca Râmnicul să devină un oraș dezvoltat, cu locuri de muncă bine plătite, un oraș sigur pentru copii, părinți și bătrâni laolaltă. Îmi doresc ca toți râmnicenii să își asume responsabilitatea prin asumarea votului pe care îl oferă o dată la patru ani și să sancționeze eșecul, indolența și minciuna politicienilor. Personal, dacă voi reprezenta locuitorii acestui oraș la Primărie sau în Consiliul Județean, voi propune referendum la doi ani pentru ca dumneavoastră să puteți sancționa sau gira în continuare politicienii locali pe care i-ați ales să reprezinte interesele întregii comunități vâlcene.
PRU s-a născut din dorința de a retrezi sentimentul național care a făcut posibilă independența României și de a schimba direcția spre care se mișcă țara noastră, astfel încât copiii noștri și generațiile viitoare să nu își piardă speranța și să nu trăiască sentimentul că nu știu cărei națiuni aparțin”.