Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Cum se circulă, la această oră, pe drumurile județului?


Advertisements

Prin intermediul unui comunicat de presă, Instituția Prefectului Județului Vâlcea informează asupra situației existente, la ora 13.00, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice din perioada 25 – 26.01.2019, când, la nivelul judeţului Vâlcea, au căzut precipitaţii sub formă de ploaie (cantităţi cuprinse între 2 l/mp la Greblești, respectiv 33 l/mp la Malaia), lapoviţă şi ninsoare (stratul de zăpadă existent fiind cuprins între 0 cm la Grebleşti, comuna Câineni, respectiv 140 cm/Obârşia Lotrului), astfel că administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit pentru menţinerea în stare de viabilitate a acestora, respectiv:
• pe drumurile naţionale, partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia:
– DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara, circulatia se desfășoară îngreunat pe un sens și jumătate și este zăpadă parțială de 1-3 cm; se lucrează cu 13 ATB + lamă și două unimog + lamă cu două autofreze la lărgire;
– ninge slab în zona Vidra Obârșia Lotrului, în rest este burniță. Pentru menținerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale, se patrulează cu auto, acţionându-se cu 441 tone material antiderapant.
• pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în condiţii normale, RAJDP Vâlcea intervenind în zona Călimăneşti pe DJ 703N km 4-18 (drum de acces la Releul Cozia); nu a fost necesară intervenția cu material antiderapant (nisip și sare).
• pe reţelele de drumuri de interes local se circulă în aceleaşi condiţii de iarnă, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilitate a acestora.
Totodată, din cauza precipitaţiilor mai sus menţionate, la nivelul autorităţilor locale s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-un număr total de patru gospodării (subsoluri şi curţi inundate) din localităţile Crețeni sat Izvoru, Lungești sat Fumureni, Tetoiu sat Nenciulești , Tomșani sat Băltățeni.
De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe platforma drumului naţional DN 7 km 197+000, de pe raza oraşului Călimăneşti, unde partea carosabilă a fost inundată pe o lungime de cca. 50 ml, îngreunând traficul rutier în zona respectivă.
La nivelul reţelelor de energie electrică, la această oră sunt afectate un număr de trei linii LEA 20 kV cu un număr de 23 PT-uri din două localităţi parţial afectate (Voineasa, Berislăvești), cu un număr total de 65 consumatori (case și operatori economici, inclusiv pârtia Mioarele).
Echipele CEZ intervin în zonele afectate în vederea soluţionării avariilor înregistrate.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate