Cum rămâne cu insolvența de la Hidroserv și Remus Borza?


• candidatul ALDE pentru Camera Deputaților se menține în prima linie pentru acest dosar

După cum vă informam și în edițiile anterioare, Casa de insolvenţă Euro Insol, controlată de Remus Borza, ar fi fost propusă administrator judiciar al Hidroserv, filiala de mentenanţă a Hidroelectrica. Despre Hidroserv, Borza a spus că este „creația mea de suflet”, deși angajații au o cu totul altă părere după ce au plecat 1.000 de oameni, de la 2.600 în 2013, când s-a înfiinţat Hidroserv-ul nou, la 1.500 în prezent.
Presa clujeană notează: „Casa de Insolvenţă Transilvania a fost propusă de consiliul de administraţie al Hidroserv să se ocupe de insolvenţa companiei de stat. În mod normal, conducerea Hidroserv ar fi dorit ca de insolvenţă să se ocupe Remus Borza, lichidatorul Hidroelectrica, însă dacă el ar fi fost desemnat s-ar fi aflat în incompatibilitate. Şeful Hidroserv, Radu Silaghi, a fost numit în funcţie tot de Remus Borza, astfel că acum serviciul făcut se întoarce. În acelaşi timp, sindi­caliştii de la Hidroserv cer demiterea con­du­cerii şi reclamă o serie de conflicte de interese în cadrul consiliului de admini­s­traţie al companiei. Potrivit unor informaţii, la indicaţiile lui Borza, şeful Hidroserv a ales ca de insolvenţa companiei de stat să se ocupe Casa de Insolvenţă Transilvania, firmă de lichidare din Cluj Napoca condusă de Andrei Cionca. Însă, toate datele arată că se pregăteşte o afacere de genul unui tun imobiliar. Deja din primăvara acestui an, Radu Silaghi declara că au început procedurile de evaluare a clădirilor aflate în patrimoniul Hidroserv. Clădirile Societăţii de Servicii Hidroenergetice Hidroserv S.A., mai exact a secţiilor sale din ţară, au intrat în evaluare”.
Aceeași sursă adaugă că DIICOT lucrează la un dosar în care se regăsesc cei din cadrul Casei de Insolvenţă Transil­vania şi o serie de societăţi aflată în insolvenţă. Se mai specifică și faptul că valoarea prejudiciului calculat de DIICOT în ceea ce priveşte dosarul Casa de Insolvenţă Transilvania este de 1,1 mili­oane de euro.