Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 august 2019

Cu prilejul aniversării Micii Uniri, deputatul Eugen Neață a fost prezent în mijlocul vâlcenilor


Advertisements

Regăsindu-se printre parlamentarii care petrec cel mai mult timp în mijlocul celor care, prin votul lor, l-au mandatat să le reprezinte interesele în Parlamentul României, deputatul Eugen Neață (foto, în stânga imaginii) nu putea să rateze un moment atât de important precum aniversarea Micii Uniri de la 1859 spre a fi, din nou, alături de vâlceni. Parlamentarul a fost prezent la aniversarea acestui moment istoric, organizată, ca de obicei, în centrul Râmnicului, în fața prefecturii județului. Aici, Eugen Neață a stat de vorbă cu vâlcenii, iar apoi s-a prins în Hora Unirii, alături de alți colegi parlamentari, oficialități ale județului și cetățeni veniți să ia parte la acest frumos moment aniversar.

Neață: „Numai uniți vom avea un nume și o patrie!”

„La împlinirea a 160 de ani de la Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, am participat alături de primarul Mircia Gutău, președintele Consiliului Județean, Constantin Rădulescu și o mare parte a comunității locale și județene, la manifestările organizate cu această ocazie în fața Prefecturii Vâlcea.
Mica Unire a fost primul pas important pe calea înfăpturii statului național unitar român. Alexandru Ioan Cuza, înfăptuitorul unirii de la 24 ianuarie 1859, se trăgea dintr-o veche familie de moldoveani, din părtile Fălciului, familie de cluceri, spătari, comiși, ispravnici. Reformele lui Cuza au schimbat din temelii societatea românească, domnitorul dorind o apropiere cât mai rapidă de nivelul de dezvoltare al țărilor occidentale.
Prin recunoașterea Unirii depline, crearea primului Parlament unic al României și al primului guvern unitar, prin reformele sale: adoptarea primei Constituții românești, reforma electorală, secularizarea averilor mânăstirești, reforma agrară și a învățământului, Alexandru Ioan Cuza a pus bazele dezvoltării moderne a României.
Unitatea pentru neam și țară este o datorie sacră a fiecăruia dintre noi și numai uniți vom avea un nume și o patrie!
Hai să dăm mână cu mână cei cu inima română! La mulți ani, România! La mulți ani, Vâlcea! La mulți ani, români!”, au fost cuvintele deputatului vâlcean Eugen Neață.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație