Cu 1,4 milioane lei, PRIMĂRIA RÂMNICULUI A MONTAT ȘAPTE STAȚII de încărcare pentru mașinile electrice


Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, beneficiara unei finanţări nerambursabile din partea Fondului de Mediu, a finalizat montarea a șapte staţii de încărcare pentru maşini electrice. Cele șapte staţii sunt de încărcare rapidă, respectă standardele impuse prin programul de finanţare şi sunt amplasate în parcarea de pe Splaiul Independenţei (două), în parcarea Spitalulului Judeţean de Urgenţă (două), în parcarea de la Ştrandul Ostroveni (două) şi în parcarea Direcţiei Economico-Financiare de pe bulevardul Nicolae Bălcescu (una).

Stațiile vor deveni funcționale la sfârșitul lunii septembrie

Fiecare staţie are capacitatea de încărcare de până la trei vehicule electrice simultan, două puncte fiind pe curent continuu (CC 60 kW) şi un punct pe curent alternativ (AC 22 kW). În perioada următoare se vor face probele şi verificările necesare pentru efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, astfel încât, până la sfârşitul lunii septembrie, staţiile de încărcare să fie puse în funcţiune.
Valoarea eligibilă a proiectului este de 1.456.270,05 lei, din care finanţarea nerambursabilă ajunge la valoarea de 1.310.643,05 lei.
Material realizat cu sprijinul Biroului de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea