Clopoțelul a sunat pentru anul școlar 2015 – 2016


Elevi cu buchete de flori, însoțiți de părinți, au așteptat minute bune deschiderea oficială a unui nou școlar. De data aceasta, clopoțelul a sunat în jurul orei 10.00; asta în condițiile în care, anul trecut, deschiderea avea loc la ora 9.00. S-a întârziat și cu așteptarea autorităților locale și județene, obișnuite să-și facă simțită prezența pe la cât mai multe unități de învățământ. Cele mai multe dintre școli și grădinițe încep anul școlar igienizate, fără prea mari lucrări. În Vâlcea, din cele 500 de unități școlare, doar 5% încă nu dispun de avizul sanitar de funcționare. Mai precis, încă se confruntă cu lipsa apei curente, existența toaletelor în curte sau mobilier inadecvat studiului. Au fost, însă, și câteva unități care au intrat în reparații capitale, cel mai bun exemplu, în acest sens, fiind Școala nr.1 Brezoi.

 

Anul începe la Pedagogic cu prof. Pârvulescu – director

 

Surpriza noului an școlar vine de la CNI „Matei Basarab”. În urmă cu aproximativ două săptămâni, vechiul director al fostului Pedagogic, prof. Valerică Rașcu, și-a anunțat demisia, locul său fiind ocupat de prof. Emil Pârvulescu. Spunem surpriză în condițiile în care nimeni nu se aștepta la o asemenea mișcare, Rașcu fiind de 17 ani în fruntea liceului cu tradiție, liceu care, de doi ani la rând, ocupă primul loc în ceea ce privește promovabilitatea la Bac și Capacitate. Încă nu ne vine să credem că prof. Rașcu a luat o asemenea decizie…La CNI „Matei Basarab”, au fost prezenți: inspector școlar general IȘJ Vâlcea, Andra Bică, purtător de cuvânt IȘJ Vâlcea, prof. Isabella Ioniță, Mironela Tudora – Prefectură, Eduard Vârlan – „vice” Primăria Râmnicului etc.

 

Rechizite gratuite pentru elevii nevoiași

 

Vești bune pentru elevii vâlceni fără posibilități, cât mai ales pentru părinții acestora! Și anul acesta, câteva mii de școlari din județul nostru vor primi în mod gratuit rechizite. Cele folositoare micuților vin din partea parohiilor vâlcene, conform unei hotărâri adoptate în cadrul Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului. În acest sens, fiecare parohie a înaintat Centrului Eparhial câte o listă cu elevii lipsiți de mijloace materiale, care vor beneficia de rechizite gratuite, al căror cost va fi suportat în întregime de către Biserică. Totodată, Arhiepiscopia Râmnicului va continua programul, început anul școlar trecut, de a oferi două burse școlare lunare, pe întreg anul școlar, și anume bursele Patriarhul Justinian şi Părintele Petru David, în valoare de 500 lei.