Clipe de iubire pentru semenii noştri


• acestea au fost darurile oferite de oamenii implicați în proiectul „Iubirea de aproapele meu”

Săptămâna trecută, reprezentanţii proiectului „Iubirea de aproapele meu” s-au deplasat la Centrul de Asistenţă Medico-Socială din Lădeşti pentru a oferi clipe de bucurie vârstnicilor de acolo, cărţi, alimente şi o icoană cu Sfântul Ierarh Nicolae. Sabin Dragnea, directorul Centrului, a mulțumit oaspeţilor pentru vizită şi darurile primite. În continuare, membrii delegaţiei au vizitat Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Suieşti”, din comuna Stăneşti, pentru a aduce un prinos de recunoştiţă vrednicului de pomenire Patriarhul Justinian Marina, născut pe meleaguri vâlcene la data de 2 februarie 1901. De asemenea, au fost marcați și cei șapte ani trecuți de la organizarea primei manifestări cultural – religioase în memoria părintelui sufletesc al neamului românesc. Acţiunea a fost iniţiată de Zenovia Zamfir şi organizată de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea în colaborare cu Societatea Culturală „Anton Pann”, Primăria Stăneşti și Parohia Cermegeşti. Membrii delegației au fost întâmpinați de Ionel Michiu, primarul comunei Stănești, şi părintele Siluan, stareţul mănăstirii.
„Un gând frumos şi ales a fost rostit pentru Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care la data de 20 iunie 2015, înconjurat de un ales sobor de preoţi și diaconi, a pus piatra de temelie pentru cele două biserici şi pentru chiliile Sfintei Mănăstiri Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Suieşti, din comuna Stăneşti, județul Vâlcea, satul natal al Patriarhului Justinian Marina. La final, membrii delegaţiei au vizitat Mănăstirea Govora, unde maica stareţă Heruvima a prezentat istoricul aşezământului, şi au participat la o agapă frăţească”, se arată într-un comunicat de presă emis pe această temă.
La final, se cuvine să amintim și faptul că manifestarea a fost organizată în parteneriat de Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul”, Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe Vâlcea, Societatea Culturală „Anton Pann” – Vâlcea, Asociația Culturală „Rusidava” din Drăgășani şi Asociaţia „Zâmbete Colorate” din Râmnicu Vâlcea.