Centrul cultural al Râmnicului se mută-n sud


• la Centrul de expoziţii şi evenimente Sofianu se vor organiza târguri şi expoziţii cu caracter naţional şi internaţional, evenimente şi spectacole, concerte şi festivaluri

În aceste zile, se fac ultimele retuşuri la Centrul de expoziţii şi evenimente Sofianu, complex situat în zona de sud a Râmnicului (la inter­sec­ţia DN 67 Rm. Vâlcea – Tg. Jiu cu DN 64 Rm. Vâlcea – Drăgăşani). Aici se vor derula, pe tot parcursul anului, târ­guri şi expoziţii cu caracter naţional şi inter­naţional, evenimente şi specta­cole, concerte şi festiva­luri, dar şi nunţi şi botezuri.
Spaţii de peste 3.200 mp şi parcare de 800 locuri
Amplasat la 2 kilometri de centrul oraşului, Centrul de expoziţii şi eveni­mente Sofianu încorporează patru pavilioane dotate la cele mai înalte standarde. „Pavilionul I are o suprafaţă de 1.300 mp, pavilioanele II şi III au câte 700 mp, iar pavilionul IV are 500 mp. Spaţiul exterior, care este pavat pe-o suprafaţă de 15.000 mp, încor­po­rează 800 locuri de parcare. Vreau să spun că fiecare pavilion este indepen­dent, fiind dotat cu recepţie, toalete, oficiu pentru catering, mobilier inter­schim­babil, instalaţie de încălzire, aer condiţionat, instalaţie de sunet 4000 W şi televiziune cu circuit închis”, spune omul de afaceri Nicolae Sofianu.
Trei mari evenimente culturale în 2011
Cea mai impozantă încăpere a Centrului de expoziţii şi evenimente Sofianu este sala „Dinu Săratru”, unde vor avea loc – în cursul anului 2011 – trei evenimente de anvergură. „Aici se va muta Festivalul de fim de la Slătioara. De asemenea, vom găzdui Festivalul naţional de muzică arhaică, în cadrul căruia se va derula un congres pentru introducerea colindului românesc în patrimoniul UNESCO. În fine, între 1 şi 15 august, aici va avea loc salonul naţional de artă, în cadrul căruia vor expune 500 artişti, mai ales pictori… Lucrările vor fi achiziţionate de muzeul nostru şi, în plus, vom edita un catalog «500 pentru România». În momentul de faţă, muzeul găzduieşte 1.256 de tablouri aparţinând a 400 de autori”, a mai spus Nicolae Sofianu.