Cele mai mari medii la Bac 2017, în fiecare liceu din județ


Prezentăm, mai jos, primele medii obținute de absolvenții clasei a XII-a la examenul de Bacalaureat, sesiunea de vară. Colegiul de Silvicultură și Protecția Mediului, cea mai mare medie a revenit elevei Cristina Mârșanu – 8.53, de la specializarea tehnician ecologie și protecția calității mediului, în timp ce, la Colegiul Economic, cea mai mare medie a fost de 9.83 și aparține elevei Raluca-Theodora Văduva, ce a finalizat specializarea tehnician acțiuni economice. La Liceul Tehnic Energetic, lista este deschisă de către Valentina Marielena Istrate, cu media 9.88, liceu cu profil sportiv, iar la Liceul „Gib Mihăescu” Drăgășani, printre cei care fac cinste unității școlare, dar cu prima medie este Daria-Maria Preda: 9.81, specializarea Matematică-informatică. La Colegiul Național „Alexandru Lahovari”, locul II în clasamentul județean la promovabilitate, media cea mai mare revine elevei Elena Alexandra Nuță: 9.88, specializarea Științele Naturii. La primul liceu din Vâlcea privind rata promovabilității – CN Mircea cel Bătrân – lista este deschisă de către eleva Cristina Teodora Hogea, cu media 10, specializarea Matematică-Informatică. Locul III în clasamentul județean la promovabilitate, dar locul I ca număr de elevi cu media 10, adică trei, se află Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”. Îi reamintim pe elevii merituoși de 10: Loredana Daiana Nicolae, Roxana Cristina Răban și Ștefan Adrian Săvulescu, toți de la Științele Naturii.
La Liceul „Constantin Brâncoveanu” Horezu, media cea mai mare a aparținut elevei Alexandra Gabriela Ion, de la Matematică-Informatică, adică 9.90; la Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Elena Beatrice Stuparu este cap de listă cu media 9.40, terminând specializarea Arte plastice și decorative; la Liceul „George Țărnea” Băbeni, 9.06 este media cea mai mare, aparținând elevului Marius Buharu, de la Științele naturii; la Liceul „Gheorghe Surdu” Brezoi, Elena Daniela Diaconu a obținut media 9.81, fiind la profilul Matematică-informatică; la Liceul „Preda Buzescu” Berbești, media cea mai mare revine elevei Elena Denisa Rada, adică 9.71, profil Matematică-Informatică.
La Liceul Sanitar „Antim Ivireanul”, la examenul maturității din acest an, media cea mai mare revine elevului Alexandru-Ionuț Grigorie, de la Filologie, fiind vorba despre 9.56, în timp ce la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, 7.93 a fost cea mai mare medie, fiind obținută de eleva Alina Elena Brenciu, specializarea tehnician transporturi. La Liceul „General Magheru”, Dorel Nițu a luat media 7.80, profil Științe Sociale; la Liceul „Henri Coandă”, media cea mai mare a fost 8.00 și aparține elevului Dumitru Alexandru Ștefăneanu, de la tehnicieni telecomunicații; la Liceul „Petrache Poenaru” din Bălcești, elevul Florin Claudiu Dorobanțu a obținut media 9.93, profil matematică-informatică; la Liceul Tehnologic Băile Govora, lista este deschisă de Andreea Maria Titirigă Virje, de la tehnicieni turism, cu media 9.43, iar la Liceul Tehnologic de Turism Călimănești, media 9.30 revine elevei Claudia Ionela Călin, tehnicieni acțiuni economice. La Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu” Drăgășani, Elena Delia Mihaela Drăgoescu a obținut media 9.38 – Științele naturii; la Liceul Ferdinand I, media cea mai mare a fost 8.96 și aparține elevului Răzvan Oracel; la Liceul „Justinian Marina” Băile Olănești, Ionuț Cătălin Ilieș a obținut media 8.93, profil: tehnician turism; la Liceul Oltchim, cea mai mare medie a fost 8.41 și revine elevei Maria Loredana Fugaru, de la tehnicieni gastronomie; la Liceul Grădiștea, Marius Bilan a obținut media 9.41, Științele naturii; la Liceul Lădești, 9.50 a obținut eleva Alexandra Roxana Mătulescu, Științele Naturii; la Liceul Măciuca, cap de listă a fost eleva Cristina Elena Paraschiv cu media 8.05, Științele Naturii, iar la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, Alexandru Nicolae Avrinte a obținut media 9.43, terminând profilul Teologie Ortodoxă.