Ceasul rău


Joi, în jurul orei 12.30, poliţiştii Postului de Poliţie Dăeşti, l-au depistat pe R. Constantin, din comuna Milcoiu, care pescuia cu unelte interzise pe râul Olt. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea de braconaj piscicol.

Accidente rutiere din finalul săptămânii

Poliţia informează că, joi dimineaţa, în jurul orei 07.25, A. Daniel, de 35 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism marca Dacia pe DN 7 – Câineni, la km 227+400 m, într-o curbă deosebit de periculoasă, s-a angajat în depăşirea unui auto­camion, condus de  D. Filip, de 36 ani, din localitatea Mioveni, în timp ce din sens opus circula un  autoturism Che­vro­let condus regulamentar din sens opus de către B. Ciprian, de 35 ani, din Vaideeni, cu care a intrat în im­pact, după care a acroşat lateral se­mi­remorca autocamionului.

Din impact, a rezultat rănirea uşoa­ră a Floricăi L.  de 24 ani, pasa­geră stânga spate în autoturism Lo­gan, diagnostic politraumatism prin ac­ci­dent rutier, TCF deschis, plăgi con­­tuze sprânceană dreapta, şoc trau­matic.

Toţi conducători auto au fost tes­taţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi li s-a recoltat câte o pro­bă biologică de sânge.

Tot joi, dar în jurul orei 15.50, G. Florin, de 43 ani, din oraşul Băbeni, a condus un microbuz pe b-dul Calea lui Traian – Rm. Vâlcea, efectuând ac­ti­vitatea de  transport persoane, iar în dreptul unui imobil a frânat brusc, mo­ment în care U. Oana, pasager aflat în picioare, s-a dezechilibrat şi s-a lovit de scaunul din faţa sa. În urma impac­tului a rezultat rănirea uşoară a pas­a­gerei, diagnosticată cu TCC minor, he­matom occipital, contuzie simplă sternală.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În aceeaşi zi, în jurul orei 12.30, pe DN 7(E 81), la km. 205, s-a produs un accident rutier, soldat doar cu pa­gu­be materiale. Astfel T. Gabriel, de 39 de ani, din localitatea Mioveni, jud. Argeş a condus un TIR înmatriculat în Ro­mânia şi nu a păstrat o distanţă su­fi­­cientă faţă de un alt autotir, condus de L. Lucas, de 27 de ani, cetăţean slo­­vac, care circula în aceeaşi direcţie de mers, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, autovehiculul înmatriculat în România a pătruns pe contrasens întrând în coliziune fron­tală cu un alt autotir, condus de C. Gheorghe, de 26 de ani, din locali­ta­tea Călineşti, jud. Argeş, care circula regulamentar din sens opus. Cel din urmă a fost proiectat în parapeţi, ră­mâ­nând suspendat.

Traficul rutier a fost blocat total pentru aproximativ 30 de minute, iar pentru următoarele două ore s-a desfăşurat alternative.

Având în vedere evenimentele pro­duse în ultimele zile, dar şi starea vre­mii, echipajele Serviciului Rutier Vâl­cea şi ale structurilor de ordine pu­blică vor fi  prezente pe drumurile na­ţionale şi judeţene pentru monitori­za­rea traficului rutier, astfel încât la apa­riţia unor probleme de natură a în­greu­na circulaţia rutieră (blocaje în tra­fic), să fie luate măsuri de urgenţă pen­tru informarea autorităţilor com­pe­tente.

Mandat de executare a pedepsei cu închisoare pentru înşelăciune

În cursul zilei de joi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Biroul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de executare emis de tribunalul Bihor. Magistraţii l-au condamnat  pe S. Ionică, de 41 de ani, din comuna Şirineasa la 7 ani închisoare pentru săvârşirea infrac­ţiunii de înşelăciune. Condamnatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Dosare penale pentru încălcarea legislaţiei în vigoare

Joi, în jurul orei 12.30, poliţiştii Postului de Poliţie Dăeşti, l-au depistat pe R. Constantin, din comuna Milcoiu, care pescuia cu unelte interzise pe râul Olt. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea de braconaj piscicol.

Doar cu câteva ore mai devreme, în jurul orei 10.00, poliţiştii Postului de Poliţie Mihăeşti şi cei din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comuna Mihăeşti, l-au depistat pe  M. Dumitru, de 22 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea pe un drum comunal un autoturism marca Toyota, înmatriculat în Germania, având plăcuţele de înmatriculare expirate.

În cauză, s-au întocmit acte premergătoare, efectuându-se cercetări faţă de conducătorul auto pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice  a unui autovehicul neînmatriculat.

Tot joi, dar la  ora 16.40, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Pietrari au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai unei societăţi au sustras şi valorificat o cantitate de fier aflată în curtea societăţii.

În urma verificărilor, s-a stabilit că P. Constantin, de 55 de ani, M. Viorel, de 46 de ani,  A. Nicolae, 45 de ani şi C. Ion, 52 ani au sustras din curtea unităţii aproximativ 450 kg fier, reprezentând foi de arc uzate şi alte componente de fier. Întreaga cantitate de fier a fost transportată la un centru de colectare a fierului vechi. În cauză, s-a întocmit dosar penal faţă de cei patru, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de furt calificat.

Totul despre „Acţiunea Mecano”

Poliţia informează că, recent, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, s-a desfăşurat, la nivel naţional, o amplă acţiune de identificare şi sancţionare a ilegalităţilor în domeniul jocurilor de noroc de tip “slot-machine”.

„La nivel naţional, au fost verificate 4.135 de săli/spaţii în care se desfă­şoară jocuri de noroc, fiind indisponi­bilizate 824 de aparate. Poliţiştii au constatat 255 de infracţiuni şi au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale.

La acţiunea de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale de organizatorii de jocuri de noroc tip “slot-machine”, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, participă peste 7.000 de poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de investi­gare a fraudelor, combatere a crimi­nalităţii organizate, ordine publică, in­vestigaţii criminale şi analiza informa­ţiilor, beneficiind de suportul de specia­litate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

De asemenea, pentru coordonarea activităţilor s-au deplasat, la inspec­to­ratele judeţene de poliţie, ofiţeri din cadrul I.G.P.R..

Acţiunea a urmărit identificarea tuturor agenţilor economici autorizaţi care exploatează mijloace de joc tip “slot machine”, identificarea şi verifi­ca­rea tuturor agenţilor economici neau­to­rizaţi care organizează jocuri de noroc şi a sălilor/spaţiilor în care aceştia desfă­şoară astfel de activităţi, depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăţi comer­ciale respectă prevederile legale referi­toare la condiţiile de autorizare, orga­nizare şi exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licenţiere şi autorizare, tranzacţionarea de mijloace de joc şi comunicarea acestor tranzacţii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi cele privind mărcile.

Poliţiştii au verificat 4.135 de săli/spa­ţii în care se desfăşoară jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 824 de apa­rate, valoarea acestora fiind de 4.660.924 lei. De asemenea, au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale, în va­loare de 1.045.200 lei. În cadrul acţiu­nii, au fost depistate 234 de săli/spaţii neautorizate în care se desfăşurau activităţi supuse controlului.

Poliţiştii au constatat 255 de infrac­ţiuni, dintre care 220 prevăzute de O.U.G. nr. 77/2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, 21 pre­văzute de Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fis­cale şi 14 de Codul penal.

Poliţiştii vâlceni, în baza acţiunii, au verificat 327 de săli/spaţii în care se des­făşoară jocuri de noroc, aplicând mă­sura indisponibilizării a 72 de apa­rate. La nivelul judeţului Vâlcea, au fost constatate 19 infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 77/2009, privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi au fost aplicate 2 sancţiuni contraven­ţionale” se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei.