Ceasul rău


România, printre țările fruntașe la decese în accidente rutiere

• DN 7, zona cu cele mai multe incidente, din județul Vâlcea

accidentatÎn baza unei statistici realizată de Econtext, țara noastră este printre primele din Uniunea Europeană privind numărul morților înregistrați în accidente rutiere. Se spune că străzile noastre sunt adevărate „culoare ale morții”, dar vina în cazul accidentelor este și a șoferilor care, de cele mai multe ori, nu adaptează viteza la condițiile carosabilului. Primul loc la numărul persoanelor ucise în accidente rutiere revine Poloniei, fiind vorba, acum doi ani, de 4.572 de morți. Franța, Italia și Germania ocupă celelalte poziții, cu peste 4.000 de persoane decedate. Pe locul cinci se află țara noastră. 2.796 de persoane au murit pe străzile din România în 2009. Pentru a clarifica și mai mult situația, a fost luată în evidență și rata accidentelor în raport cu numărul locuitorilor. Germania, Franța și Italia au un număr mare de decese, dar, raportând la numărul locuitorilor, situația se schimbă total. Mai ales pentru România. Numărul morților la un milion de locuitori este cel mai ridicat în Lituania: 148 de morți/1.000.000 locuitori. Locul secund revine Poloniei: 143 de morți/1.000.000 locuitori. Locul trei este ocupat de România: 142 de morți/1.000.000 locuitori. Să nu uităm că, în mai toate statisticile, Valea Oltului, respectiv DN 7 este locul unde au loc cele mai multe accidente rutiere din județul Vâlcea.

Accident mortal pe DN 7

• un tânăr de 20 de ani a decedat pe loc

De la începutul anului, la nivel național, s-au produs 697 de accidente rutiere, multe din cauza depășirii neregulamentare, 87 de persoane pierzându-și viața, 320 fiind grav rănite și 827 rănite ușor. Dintre acestea, în județul Vâlcea s-au înregistrat 19 accidente soldate cu trei morți, 13 răniți grav și 17 răniți ușor. La finele săptămânii trecute, un șofer de 43 de ani, din localitatea Lupeni, Harghita, a condus o autoutilitară, pe DN 7, în afara localității Călimănești. Acesta s-a angajat în depășirea unei autoutilitare ce tracta o remorcă, înmatriculată în județul Dâmbovița și condusă de un tânăr de 20 de ani. Între timp, din sens opus, venea un autotractor, ce tracta semiremorca platformă pe care se afla un utilaj pe șenile, ansamblu condus de un cetățean de 36 de ani din Dâmbovița. Acesta, pentru a evita impactul frontal a frânat brusc virând spre dreapta. Autoutilitara înmatriculată în judeţul Harghita, la reintrarea pe sensul său de  mers, a acroşat cu partea laterală stânga utilajul de pe platformă. Din impact utilajul s-a desprins căzând peste cabina autoutilitarei condusă de tânărul de 20 de ani care a şi decedat în urma accidentului rutier. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să se angajeze în depăşirea unui alt autovehicul doar după ce s-au asigurat corespunzător, în aşa fel încât să poată efectua manevra în condiţii de siguranţă atât pentru ei, cât şi pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier.

tribunal_valceaReținut pentru că și-a înjunghiat concubina

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus duminică reținerea inculpatului B.C.F. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, acesta fiind prezentat ieri cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Din probatoriul administrat în cauză reiese că, în data de 16 octombrie, în jurul orei 18.30, în timp ce se aflau în fosta locuință comună, pe fondul unor discuții contradictorii, inculpatul a aplicat victimei B.R.L, fosta concubină, numeroase lovituri de cuțit care au condus la decesul acesteia. Cercetările continuă.

Moldovean de peste Prut, stabilit ilegal în Vâlcea

Zilele trecute, polițiști de la Oficiul Român de Imigrări – Biroul pentru Imigrări Vâlcea, alături de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea au organizat o acțiune în scopul combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență. Cui această ocazie, a fost depistat un cetățean moldovean de 39 de ani, aflat în ședere ilegală. Acesta a intrat ilegal în România, în luna septembrie, traversând râul Prut. Cetățeanul moldovean a fost condus cu escortă la punctul de frontieră Galați, în vederea îndepărtării de pe teritoriul țării. Mai mult, acestuia nu i se va mai permite intrarea în România pe o perioadă de cinci ani. Totodată, pentru fapta comisă, pe numele cetățeanului străin au fost întocmite actele de sesizare și înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu pentru comiterea infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei.