Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 noiembrie 2020

Ce știe prefectul și noi nu știm!?: „Virusul nu pleacă nicăieri. Majoritatea vom trece prin această viroză!”


După aprobarea noilor măsuri (restricții) pentru prevenirea răspândirii virusului COVID la nivelul județului nostru, Sebastian Fârtat, prefectul de Vâlcea, a transmis un mesaj din care reiese gravitatea situației actuale.
În rândurile de mai jos, vă prezentăm integral apelul prefectului către vâlceni pentru respectarea regulilor de limitare a răspândirii Coronavirusului:
„Cifrelele sunt îngrijoratoare, dar la noi nu mai este vorba doar de cifre. Adevărata oglindă a situației în care ne aflăm nu o găsim în rapoartele DSP, ci în spitalele din județ.  Înțelegem că virusul nu pleacă nicăieri, că mai devreme sau mai târziu majoritatea vom trece prin aceasta viroză, că economia trebuie susținută, că viața trebuie să meargă înainte. Cu toate acestea, în momentul în care numărul de îmbolnaviri este atât de mare, iar rata de răspândire este atât de ridicată încât cazurile severe își găsesc cu greu un loc la ATI, trebuie să tragem un semnal de alarmă. Este nedrept față de cei care se luptă pentru o gură de oxigen, să refuzăm purtarea măștii. Nu îmi doresc să ajungem în situația de a transporta bolnavii în alte județe pentru că spitalele noastre sunt suprasolicitate.  Este în puterea noastră să acționăm pentru a tempera acest val, nu pentru că suntem forțați de restricții, ci pentru că ne pasă de ceilalți”, a precizat prefectul Sebastian Fârtat.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate