Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Ce bani se dau pentru cultivatorii de usturoi?


Advertisements

Cultivarea usturoiului va primi o subvenție în anul 2019, după modelul sprijinului acordat pentru cultivatorii de tomate. Fiecare fermier poate primi de la stat, suma de 1.000 de euro pe hectar, atât timp cât poate furniza documente justificative privind producția. Programul urmează să se desfășoare pe perioada 2019 – 2021.
Schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor/ întreprinderilor unice care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, pentru susținerea producției de usturoi. Mai exact, acest sprijin se adresează: producătorilor agricoli persoane fizice care dețin atestat de producător emis în baza Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, cu modificările și completările ulterioare, valabil în anul de comercializare a producției de usturoi; producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, constituite potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.182/2016; producătorilor agricoli persoane juridice.
Condiții de accesare a sprijinului: să dețină o suprafață cultivata cu usturoi de minim 3.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm; să valorifice o cantitate de usturoi de minim 5.000 kg/ha, dovedită cu documente justificative, de pe suprafața prevăzută la litera a); să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere; să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative privind comercializarea producției.
Valorificarea producției prevăzute la alin. (1) lit. b) se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie, inclusiv, a anului de cerere.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Agricultura