Du-te la...

Final Four Cupa României 2019

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 aprilie 2019

Campania „Nu antibiotice la-ntâmplare”, la Spitalul Județean


Sub coordonarea managerului Dan Ponoran, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea se derulează campania „Nu antibiotice la-ntâmplare”. Scopul îl reprezintă promovarea utilizării adecvată a antibioticelor prin informarea medicilor, dar și a cetățenilor despre riscul administrării excesive și eronate a acestora. Antibioticele reprezintă un mare progres medical al ultimului secol. În cei 75 de ani de când sunt utilizate, antibioticele au salvat sute de milioane de vieți, au scurtat durata suferințelor cauzate de infecții. Tocmai de aceea, utilizarea lor este necesară, dar trebuie făcută atent, corect și doar când este cazul. Luate la întâmplare, fără recomandarea medicilor specialiști, duc la efecte nedorite: candidoze, diaree severă…
Pentru bacteriile care produc septicemii, rezultatele furnizate de aproximativ 20 de spitale din România indică creșterea rezistenței mai mari decât cele din majoritatea statelor Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentarii

mesaj(e)

Etichete: , ,

Un răspuns “Campania „Nu antibiotice la-ntâmplare”, la Spitalul Județean”

  1. Gigi
    20 februarie 2019 din 00:09

    Nu știam că medicii au nevoie sa fie instruiți despre utilizarea antibioticelor . Poate aia din Rm. Vâlcea unde văd că se moare din ocluzie intestinala. Am înțeles că au început să apară cazuri de medici cu șapte clase și diplome false ca aia cu epoleți de emigrează in SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Sanatate

%d blogeri au apreciat: