Cabană din Voineasa, mistuită de flăcări


• pagubele sunt foarte mari, numai acoperișul distrus având suprafața de 400 metri pătrați
Ceea ce se dorea a fi un week-end reușit la munte, s-a transformat într-un adevărat dezastru pentru proprietarii unei cabane din comuna Voineasa, satul Voineșița. În plină zi, aceștia s-au trezit cu focul care izbucnise la mansarda clădirii. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost chemați de urgență pentru stingerea vâlvătăii.

Mansarda și primul etaj au fost grav afectate

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul cabanei, construit din lemn, cu învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de circa 400 metri pătrați; o mare parte din mansardă și primul etaj, construite tot din lemn; obiecte de mobilier din camerele afectate. De asemenea, s-au mai degradat următoarele: bunurile din două băi, un frigider, o mașină de spălat, 17 calorifere, patru geamuri termopan și trei televizoare. Ar mai fi de amintit faptul că incendiul la care facem referire a fost stins în cooperare cu SVSU Voineasa.
Cauza probabilă pentru producerea acestei nenorociri, stabi­lită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi un scurtcircuit electric.

O femeie a suferit atac de panică!

Conform informațiilor transmise de către pompierii vâlceni prin intermediul unui comunicat de presă, se mai arată faptul că, tot în cadrul acestei dificile misiuni din Voineasa, a fost necesară intervenția echipajului SMURD. Echipajul a fost solicitat pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul unei femei, în vârstă de 57 de ani, care a suferit un atac de panică.

Sfaturi de la pompieri

După producerea acestui incendiu cu pagube destul de însemnate, pompierii vâlceni au lansat câteva sfaturi foarte importante pentru proprietarii de locuințe. Astfel, pentru a nu vă trezi cu casa în flăcări în plină iarnă, ar fi indicat să citiți cu atenție sfaturile pompierilor.
Iată ce reguli aveți de urmat:
• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
• nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt fierul de călcat, reşoul și radiatorul;
• instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului;
• verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.