Bucharest Summer University, eveniment internațional de înaltă ținută academică


• 47 de studenți străini au fost prezenți în capitala țării noastre
Recent, în București s-a desfășurat cea de-a 12-a ediție a Școlii Internaționale de vară. Aceasta s-a intitulat sugestiv „Bucharest Summer University”, ea încheindu-se în aplauzele celor 47 de studenți veniți în capitala țării noastre din 25 de țări, dar și a profesorilor de top prezenți la eveniment pe parcursul celor două săptămâni de cursuri.
Ediția din acest an a propus studenților tema „Public Value, Politics and Public Management in the European Union”, insuflându-le acestora o viziune multiculturală asupra conceptelor fundamentale aferente managementului și administrației publice.
Programul cursurilor a fost dinamic și interactiv, iar studenții ciclurilor de licență, masterat și doctorat au dezbătut principalele provocări ale domeniului public si au prezentat tendințele viitoare în administrație, toate raportate la particularitățile culturale ale țărilor de origine și la valorile mediului de afaceri european. Cei mai buni specialiști în domeniu şi profesori de renume mondial le-au vorbit studenților, iar programul academic al participanților a fost îmbinat cu vizite de studiu.

Evenimentul a fost organizat de
Fundația „Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României”

„Pentru al 9-lea an consecutiv, Fundația Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României este partener educațional în realizarea Bucharest Summer University datorită potențialului educativ imens pe care îl oferă evenimentul, atât la nivel național cât și internațional. În cei 12 ani de existență, peste 600 de tineri au urmat cursurile școlii de vară, care a devenit, de altfel, un element important de promovare a brandului de țară, prin educație.
Și în acest an, studenții au creat un liant între diversele tradiții și culturi, iar zecile de naționalități s-au întâlnit în Grădina Valorilor Românești din parcul Lumea Copiilor din Capitală, în cadrul evenimentului Global Village, organizat de Fundația Dan Voiculescu. Aici, participanții și-au prezentat cultura, obiceiurile, porturile tradiționale, mâncarea și băutura specifice țărilor din care provin și au făcut cunoștință cu tradițiile și cultura românească. Studenții participanți la Bucharest Summer University au avut parte de un program cultural atent stabilit: excursii în Bucureşti şi în ţară, cursuri interactive, seri și petreceri tematice.
La finalul cursurilor, cei 47 de studenți de la ciclurile de licență, masterat și doctorat au obținut diplome de participare cât şi 5 puncte credit transferabile internațional (ECTS).” se arată într-un comunicat de presă transmis de către organizatorii evenimentului.
La finalul articolului, ținem să amintim și faptul că școala internațională de vară, Bucharest Summer University, a fost organizată de Academia de Studii Economice din București, Asociația Absolvenților ALUMNI ASE și Uniunea Studenților Academiei de Studii Economice din București (USASE). Evenimentul s-a desfășurat în cele mai bune condiții prin intermediul Senatului Studenților și sub mentoratul Facultății de Administrație și Management Public, în parteneriat educațional cu Fundația „Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României”.