Automobil în flăcări, în Livezi


Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 7 ianuarie, la ora 20.24 în localitatea Livezi, sat Părăușani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. În momentul declanșării incendiului, autoturismul era parcat, iar până la stingerea flăcărilor au ars elementele combustibile din compartimentul motor și habitaclu. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că mașina s-ar fi aprins în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.

Week-end cu zeci de victime ale accidentelor rutiere
În weekend-ul trecut, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea au fost solicitați pentru 33 de situații de urgență pe teritoriul întregului județ, după cum urmează: multiple traumatisme în urma producerii unor accidente de circulație; afecțiuni cardiace; două cazuri de intoxicație, dureri de spate și de membre inferioare și superioare.
După acordarea primului ajutor medical, pacienții au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru acordarea de îngrijiri suplimentare.

Incendiu la un canal de evacuare a fumului și gazelor fierbinți, în Brezoi
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 7 ianuarie, la ora 21.24, în orașul Brezoi, pe strada Unirii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un canal de evacuare a fumului și gazelor fierbinți de la o proprietate particulară. Până la stingerea incendiului a ars funinginea depusă în interiorul coșului de fum. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la imobil sau la alte bunuri situate în apropiere.
Pentru evitarea unor situații asemănătoare, pompierii recomandă respectarea următoarelor reguli: asigurați izolarea termică a mijloacelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora; este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile, asigurați cel puțin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul mijloacelor de încălzire în vederea înlăturării defecțiunilor şi al asigurării funcționării la parametrii normali, iar la sobe efectuați curățarea funinginii de pe coșurile de evacuare a fumului.