Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

22 august 2019

Au început lucrările la noul parc din Horezu


Advertisements

Primarul Nicolae Sărdărescu (foto) spune că, pe seama încheierii contractului proiectare și execuție nr. 7723 din 29 martie privind elaborarea documentației tehnico-econo­mice și asistență tehnică din partea proiectantului și execu­ție pentru obiectivul „Proiectare și execuție lucrări pentru înființarea Parcului de agre­ment și recreere Constantin Brâncoveanu” și constituirii garanției de bună execuție, sunt îndeplinite toate condițiile demarării contractului. În baza celor menționate, în data de 12 aprilie, a fost a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Locația de implementare este punctul „Treapturi”, iar obiectivul general al proiectului îl consti­tuie dezvoltarea infra­struc­turii de turism a stațiunii Horezu, prin realizarea unui parc de agrement și recreere în vederea creșterii activității turistice și atragerea unui număr mai mare de turiști și vizitatori.

Ce facilități va oferi parcul după inaugurare?
Obiectivele specifice proiectului sunt:
• creșterea numărului de vizitatori în stațiunea Horezu cu cel puțin 20,95%, ca urmare a îmbunătăţirii şi diversificării ofertei de agrement;
• crearea a două noi locuri de muncă, ca urmare a dezvoltării infrastructurii turistice până la finalizarea implementării proiectului;
• amenajarea de spații verzi în suprafață de 30.019,80 mp.;
• crearea unor facilități pentru activități de petrecere a timpului liber și de agrement, respectiv foișoare pentru activități recreative în zone tip agoră, foișoare de observare, locuri de joacă pentru copii, spațiu fitness în aer liber, grupuri sanitare pentru public, pârtie de săniuș pe timpul iernii, patinoar demontabil cu instalație frigorifică în suprafață de 300 mp., tiroliană, scenă și amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 300 locuri.
„Prin implementarea acestui proiect, vom creștere atractivitatea turistică a stațiunii Horezu, diversificarea ofertei de agrement și recreere pentru comunitatea locală și vizitatori. Crearea unor facilități de petrecere a timpului liber în orice anotimp va extinde sezonul turistic la Horezu”, declară primarul Nicolae Sărdărescu.

Alte articole de la Actualitate