Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Vâlcea, la ceas aniversar


Pe 23 octombrie 2019, Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură din județul Vâlcea marchează împlinirea a 12 ani de la constituire și, totodată, de existență neîntreruptă. Evenimentul va fi sărbătorit prin organizarea manifestării cultural-științifică intitulată „Seniorii vâlceni în orașul viilor”. După cum lesne vă puteți imagina, când vine vorba despre „orașul viilor” din județul nostru, acesta nu poate fi decât unul singur: municipiul Drăgășani. Astfel, evenimentul cultural la care am făcut referire mai sus se va desfășura, în Drăgășani, cu o zi înaintea marcării a 12 ani de existență pentru Asociația Seniorilor, adică pe 22 octombrie. În context, trebuie amintit că, în cadrul acțiunii, seniorii vâlceni vor evoca și personalitatea prozatorului și dramaturgului Gib I. Mihăescu, una dintre cele mai luminoase figuri din istoria de secole a Drăgășaniului.

Programul manifestării

În rândurile următoare, vă prezentăm desfășurătorul acțiunii „Seniorii vâlceni în orașul viilor”, cu mențiunea că manifestările vor avea loc, în prima lor parte, în Sala „Euro Cinema”. Din informațiile pe care le avem de la organizatorii evenimentului, vor participa aproximativ 50 de persoane, deplasarea urmând să se efectueze cu autocarul.
• Deschiderea activității – alocuțiune susținută de prof. Gheorghe Pantelimon, președintele Asociației Seniorilor (în intervalul orar 10.00 – 10.10);
• Prezentare intitulată „Municipiul Drăgășani – prezent și perspective” – ing. Cristian Nedelcu, primarul orașului (10.10 – 10.30);
• Medalion literar „Gib Mihăescu – scriitor născut la Drăgășani, unul dintre creatorii romanului de analiză psihologică” – prof. Carmen Farcaș, Asociația Seniorilor Vâlcea (10.30 – 11.00);
• Spectacol prezentat de elevi ai Colegiului Național „Gib Mihăescu” și Clubul Copiilor Drăgășani (11.10 – 12.00);
• Vizită la Casa Memorială „Gib Mihăescu”; (foto alăturat) (12.00 – 12.30);
• Vizită la Muzeul Viei și Vinului (foto principal) (12.30 – 13.00);
• Masa de prânz, la Restaurantul „Rusidava” (13.15 – 14.30);
• Vizită la Casa Isărescu (15.00 – 16.00).
Se cuvine să amintim și faptul că organizatorii acestei ample acțiuni sunt, după cum se poate observa și din rândurile de mai sus, următorii: Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Vâlcea, Primăria Municipiului Drăgășani, Colegiul Național „Gib Mihăescu” Drăgășani și Clubul Copiilor Drăgășani.

Scurtă prezentare a Asociației Seniorilor

La finalul acestui articol, considerăm util a prezenta cititorilor o serie de informații despre Asociația Seniorilor din Educație, Știință și Cultură Vâlcea. Astfel, pe 23 octombrie 2007, 22 de intelectuali au pas bazele acestei organizații neguvernamentale în care activează o parte a elitei inteligenței vâlcene. În prezent, asociația numără peste 180 de membrii, fiind o asociație etalon în peisajul cultural-științific al județului nostru și poate chiar al regiunii Oltenia. O contribuție esențială pentru înființarea sa au avut-o profesorii Gheorghe Dumitrașcu, Gheorghe Pantelimon și omul de afaceri Ion Tudor.
„La ceas aniversar, se poate afirma că Asociația Seniorilor a pus în valoare, cu iscusință, tezaurul de idei al membrilor săi, experiența lor pilduitoare, acumulată de-a lungul unor cariere profesionale de succes. În prezent, aceasta se afirmă ca un factor dinamic în viața cultural-științifică și socială a municipiului Râmnicu Vâlcea și a județului nostru”, au fost cuvintele profesorului Gheorghe Pantelimon, președintele Asociației Seniorilor vâlceni.