Curierul de Vâlcea

Aproape două decese pe zi! PERIOADĂ CRITICĂ ÎN SPITALELE COVID din Vâlcea

Dacă Vâlcea a fost, în 2020, printre cele mai ferite județe din țară când a venit vorba despre decesele înregistrate în rândul persoanelor infectate cu Coronavirus, iată că luna februarie a anului 2021 a adus vești cât se poate de negre și de tragice! Cel puțin ultimele șapte-zece zile au fost destul de dificile pentru spitalele din județul nostru în care sunt internate persoane infectate. Pe lângă faptul că, de curând, s-a depășit «borna» de 200 de decese, ultimele zile au adus, în medie, aproape două decese la 24 de ore! Situația a făcut ca, până luni, la orele prânzului, Vâlcea să aibă «contorizate» deja 215 decese din rândul persoanelor care erau purtătoare ale virusului.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, pe teritoriul județului nostru, de la începutul pandemiei și până în data de 22 februarie 2021 (inclusiv), fuseseră confirmate 11.611 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. În unitățile sanitare dedicate din județ se aflau internate 115 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: opt – asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 92 – aveau forme medii, 15 – erau internate în secția ATI. De asemenea, în județ erau înregistrate 11 focare de SARS-CoV-2 (în centre rezidențiale, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice).
„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție. Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, au informat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Exit mobile version