Du-te la...

Intonarea Imnului Național de Ziua Râmnicului

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 august 2019

Amenzi de 23.000 lei, aplicate de polițiști


Advertisements

• la un magazin din nordul Râmnicului au fost descoperite 124 de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat
Recent, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o acţiune pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Au fost efectuate controale operative inopinate ce au vizat un număr de șase operatori economici cu program de funcționare non-stop, având ca obiect principal de activitate comerţul cu produse alimentare.
În urma acțiunii, oamenii legii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare totală de 23.000 lei. Totodată, au fost confiscate produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, în valoare totală de aproximativ 1.100 lei. La un magazin alimentar cu program de funcționare non-stop, situat în cartierul Nord din municipiul Râmnicu Vâlcea, au fost identificate, confiscate și distruse 124 de produse alimentare diverse, în valoare de aproximativ 1.100 lei.

Zilele trecute, polițiștii au descins în Râmnicu Vâlcea, Horezu și Ionești
Continuând acțiunile pentru asigurarea unui cli­mat optim de siguranță publică, zilele trecute, poli­țiș­tii din Râmnicu Vâlcea au oprit, pentru control, nu mai puțin de 68 de autovehicule. Au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, conform OUG nr. 195/2002 și 14 sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991, în valoare totală de 4.825 lei. Totoda­tă, au fost legitimate 119 persoane, reținute două per­­mise de conducere și un certificat de înma­triculare. La nivelul Poliției orașului Horezu, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.030 lei. Totodată, au fost reținute șase permise de conducere, retrase trei certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare.

Amenzi de aproape 5.000 de lei, aplicate de polițiștii din Prundeni

Polițiștii Secției 4 Rurală Prundeni au organizat și desfășurat activități în vederea prevenirii evenimentelor rutiere si identificarii persoanelor care nu respectă prevederile legale, cât și activități de menținere a ordinii și liniștii publice, în târgul de săptămână Marcea din comuna Ionești. Ca urmare a activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate zece sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.495 lei. Totodată, au fost reținute două certificate de înmatriculare auto și un permis de conducere, au fost legitimate 29 persoane și au fost controlate 17 autoturisme.

Tânăr de 17 ani, reținut de polițiști
Prin intermediul unui comunicat de presă, polițiștii municipiului Râmnicu Vâlcea anunță că au depistat, în urma investigațiilor efectuate, un tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunii de lovire, faptă comisă în noaptea de 20/21 aprilie.
„Urmare a evenimentului produs în noaptea de 20/21 aprilie, în urma căruia o femeie și un bărbat au fost victimele unei agresiuni fizice, bărbatul suferind leziuni care necesită un număr de 20-25 de zile de îngrijiri medicale, polițiștii au procedat la reținerea persoanei bănuite de comiterea faptei. Este vorba despre un tânăr de 17 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care a recunoscut faptele comise, față de acesta luându-se măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Vâlcea”, se arată în comunicatul de presă transmis de polițiștii vâlceni.
Ulterior, pe data de 22 aprilie, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, care a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Alte articole de la Politie