Accident rutier în comuna Mateeşti, soldat cu decesul unui pasager


Joi, 8 noiembrie, Mihai A., de 18 ani, din oraşul Berbeşti, în timp ce conducea un autoturism marca BMW pe DJ 605 A – Mateeşti, km 77 + 630m., pe fondul vitezei excesive, a consumului de alcool şi a efectuării unei manevre de depăşire a unui alt autovehicul a pierdut controlul autoturismului, părăsind partea carosabilă spre stânga în direcţia sa de deplasare, lovind un cap de pod din beton, iar de aici s-a răsturnat înapoi pe partea carosabilă.

În urma producerii evenimentului, a rezultat decesul lui Ion N., de 20 de ani, din comuna Alunu şi vătămarea corporală a altor trei tineri, respectiv N. G., de 15 ani, din comuna Mateeşti, primind diagnosticul preliminar de contuzie coloană cervicală, Mihai A., diagnosticat preliminar cu politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-facial acut închis, hematom frontal, contuzie şold drept, contuzie genunchi drept şi Iulian H., de 19 ani, din oraşul Berbeşti, cel care, în prezent se află la Spitalul Judeţean Vâlcea pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate şi două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.329 de structuri de învățământ din județ se confruntă cu lipsa fochiștilor, 74 dintre unități fiind cu personalitate juridică. Așa se face că încălzirea în școli și grădinițe este asigurată de cadrele didactice. Cum posturile sunt blocate, nici vorbă de angajări, chiar dacă lipsa unui fochist contează foarte mult, fără un specialist existând un anumit risc. Risc pe care, în opinia șefului Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, Florin Smeureanu, trebuie să și-l asume Ministerul Educației. Sunt și școli unde nu vezi un șofer, fapt pentru care microbuzele școlare stau în garaj. Conform legii, pentru o angajare, Inspectoratul Școlar trebuie să raporteze șapte posturi vacante.