ABA Olt a marcat Ziua mondială a apei


Pentru că pe data de 22 martie este sărbătorită Ziua mondială a apei, Administrația Bazinală de Apă Olt a marcat evenimentul prin mai multe acțiuni desfășurate în școli. Anul acesta, directorul ABA Olt, Ștefan Prală, a organizat o ședință la sediul instituției, întâlnire prezidată de prefectul județului, Florian Marin, alături de alți invitați: președintele CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, subprefectul Aurora Gheorghina, viceprimarul Râmnicului, Maria Preda, inspectorul școlar general, Andra Bică.
Pe ordinea de zi a fost prezentat mesajul ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, urmat de mesajul directorului general al A.N. Apele Române, Victor Sandu. Totodată, a fost prezentată și ,,Fazarea proiectului WATMAN-sistem informațional pentru managementul integrat al apelor – Etapa I este un proiect care are ca scop continuarea lucrărilor aferente Fazei 1 a POS Mediu 2007-2013”. Implementarea proiectului conduce la reducerea pagubelor asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații. De asemenea, au fost prezentate materiale despre calitatea apei în Bazinul Hidrografic Olt și o interesantă prezentare despre ,,Rolul pădurii în circuitul apei în natură”, aparținând directorului Direcției Silvice Vâlcea, ing. George Mihăilescu. Un alt subiect intens dezbătut a fost igienizarea albiilor pe cursurile de apă din administrare. Ședința s-a desfășurat într-o atmosferă deschisă și constructivă.

Importanța apei, în opinia elevilor
Seria manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Apei au fost demarate în incinta Grădiniței cu Program Prelungit „Nicolae Bălcescu”, din Râmnicu Vâlcea, coordonată de doamna prof. Maria Aprodu, unde copiilor din grupa mijlocie li s-a explicat cât de importantă este apa. Micuții au fost fascinați de filmulețele prezentate în cadrul acestei întâlniri. La finalul acțiunii s-au bucurat de cadourile primite (diplome, sucuri, baloane și dulciuri) din partea Administrației Bazinale de Apă Olt. Lecția a continuat la Școala Gimnazială nr.5, de data aceasta vizați fiind elevii clasei a IV-a B, îndrumați de prof. Diana Ciobanu și elevii clasei a III-a C, îndrumați de prof. Floriana Grigore.
În spiritul unei bune colaborări între ABA Olt și școlile din municipiul Rm. Vâlcea, vineri, 23 martie, a avut loc o vizită și la prof. Carmen Vochițu, de la Colegiul Energetic, unde, alături de elevii claselor a IX-a G și a X-a G- profil protecția mediului, eleva Vlădoi Mădălina a prezentat tema,, Apa-esența vieții,,. Dezbaterile pe baza materialului au reflectat implicarea tinerei generații în protejarea resursei de apă.

Posting....