A devenit oficial: Autostrada Pitești-Sibiu ocolește Râmnicul


• reprezentanții CNAIR au stabilit ca autostrada să treacă pe traseul care avantajează cel mai puțin județul nostru
Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) a anunțat traseul final pe care îl va străbate viitoarea autostradă Pitești – Sibiu. Calea rutieră extrem de importantă prin care zona de sud-est a țării va fi legată cu cea de nord-vest va avea o lungime de 123 de kilometri și va costa cel puțin 1,6 miliarde de euro.
Așa cum anticipam, oficialii CNAIR nu au fost tocmai darnici cu județul nostru și cu economia vâlceană și au stabilit ca autostrada să fie construită pe traseul care îi avantajează cel mai puțin pe vâlceni. Mare parte a celor 123 de kilometri de autostradă vor fi construiți pe teritoriul județelor Argeș și Sibiu, Vâlcea urmând să se aleagă cu puțin peste 30 de kilometri din tot acest traseu. Dincolo de aceste cifre, mai îngrijorător este faptul că viitoarea autostradă va ocoli complet Râmnicul, municipiul nostru ratând posibilitatea istorică de a avea ieșire directă la o cale rutieră de maximă importanță pentru România. Este adevărat că există anumite planuri conform cărora Râmnicul ar urma să fie legat printr-un drum expres (prin comuna argeșeană Tigveni) de autostradă. Însă, de la planuri și până la realitate știm cu toții că este drum lung!

Pe unde va trece autostrada?

Revenind la decizia CNAIR de astăzi, vă prezentăm traseul pe care îl va străbate viitoarea autostradă:
Secțiunea 1: Pitești – Curtea de Argeș (33 kilometri)
Secțiunea 2: Curtea de Argeș – Văleni (18 kilometri)
Secțiunea 3: Văleni – Racovița (29 kilometri)
Secțiunea 4: Racovița – Boița (28 kilometri)
Secțiunea 5: Boița – Sibiu (15 kilometri)

Când vom putea circula pe noua autostradă?

Ca la orice lucrare de infrastructură, Autostrada Pitești – Sibiu a primit un termen de finalizare a lucrărilor. Conform spuselor ministrului Transporturilor, Sorin Bușe, fiecare tronson al viitoarei autostrăzi va fi realizat de către o firmă stabilită în baza licitațiilor. Termenul de finalizare a lucrării (considerat destul de optimist în accepțiunea unora) este anul 2021!